• home
 • video
 • pas verschenen

  Lewandowski is voor het eerst beste voetballer in Bundesliga

  De 28-jarige Bayern-spits speelt al zeven seizoenen in de Bundesliga.

  Bayern-spits Robert Lewandowski is door zijn collega's in Duitsland uitgeroepen tot Beste Speler van het Seizoen. Met 30 goals had de Pool een belangrijk aandeel in de titel. Het is de eerste keer dat deze eer Lewandowski te beurt valt.

  Lewandowski speelt sinds 2010 in de Bundesliga, eerst bij Dortmund, sinds 2014 bij Bayern München. Hij maakte dit seizoen 30 goals in 33 competitiematchen, enkel Aubameyang van Dortmund scoorde er eentje meer. Met Europa en de beker erbij kwam Lewandowski uit op 43 goals in 45 duels.

  De Pool kreeg in de traditionele poll van het vakblad Kicker 25 procent van de stemmen achter zijn naam. Hij ging Leipzig-middenvelder Naby Keita (15,7%) en Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang (10,5%) vooraf.

  Bayern-doelman Manuel Neuer was andermaal Doelman van het Jaar, Hoffenheim-coach Julian Nagelsmann werd de beste coach, Ousmane Dembélé van Dortmund beste belofte.