• home
 • video
 • pas verschenen

  Bosnische linksback is eerste zomertransfer van Arsenal

  Sead Kolasinac in het shirt van zijn nieuwe club.

  Sead Kolasinac ruilt de Bundesliga voor de Premier League. De linksachter maakt transfervrij de overstap van Schalke 04 naar Arsenal. De transfer hing al een tijdje in de lucht. Vandaag hebben de twee clubs de overgang bevestigd.

  Sead Kolasinac debuteerde in september 2012 in het eerste elftal van Schalke 04. De linksback is geboren en opgegroeid in Duitsland, maar koos in 2013 voor de nationale ploeg van Bosnië-Herzegovina. Hij heeft al 23 caps achter zijn naam.

  Het contract van Kolasinac bij Schalke loopt in juni af en de Bosniër had al een tijd geleden te kennen gegeven dat hij andere oorden zou opzoeken. De linksachter kiest nu voor een Engels avontuur bij Arsenal, waar hij een contract tot medio 2022 getekend heeft.

  "Arsenal is een echte traditieclub. Als jonge knaap volgde ik de club al, in de tijd van Lehmann en Henry. Arsenal is een grote club in Europa en ik ben blij met mijn transfer", vertelt Kolasinac.