• home
 • video
 • pas verschenen

  "Match was belangrijk om lijven en geesten weer op gang te krijgen"

  Roberto Martinez loofde de instelling van de Rode Duivels.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Roberto Martinez loofde de instelling van de Rode Duivels.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  België-Tsjechië was geen oefenmatch om lang bij te blijven. Toch was het volgens alle hoofdrolspelers een cruciale tussenstap op weg naar de kwalificatiematch tegen Estland. "Veel spelers hebben al een korte vakantie genomen. Het is niet eenvoudig om dan meteen weer in je ritme te komen."

  Martinez: "Het is een optie om met 2 spitsen te spelen"

  Bondscoach Roberto Martinez verklaarde achteraf tevreden te zijn over de instelling en overgave van zijn spelers. "Ondanks de vele wissels bleef de focus behouden."

  "Maar het oogde bij momenten ook wat stroef. Deze match was belangrijk om de lijven en de geesten weer op gang te krijgen."

  "Maar ik heb met het oog op de match tegen Estland ook geleerd waar mijn spelers staan met hun vormpeil. En ik weet nu dat het ook een optie is om met twee spitsen te spelen."

  Video player inladen ...

  Kompany: "Speel elke match alsof het mijn laatste was"

  Vincent Kompany speelde zijn eerste interland in anderhalf jaar. "Ik had zin om erin te vliegen, om mee naar voren te trekken. Maar uiteindelijk heb ik toch vooral voor de stabiliteit achterin gekozen."

  "Maar ik geniet ervan om weer hier te zijn. Ik speel elke match alsof het mijn laatste was."

  "Het vertoonde spel was niet echt slecht, maar het kon toch beter. We voelden dat we deze match nodig hadden. Dit is nu achter de rug, nu kunnen we ons richten op Estland."

  Video player inladen ...

  De Bruyne: "Mijn fout bij de tegengoal? Laat ze maar praten"

  Ook Kevin De Bruyne noemde de interland "een match om er weer in te komen". "Veel spelers hebben al een korte vakantie genomen. Het is niet eenvoudig om dan meteen weer in je ritme te komen."

  De Bruyne lag met balverlies wel aan de basis van de Tsjechische goal. "Bij City zijn we verplicht om zo te spelen. De bal bleef wat steken en ik denk dat het ook een fout was."

  "Ze zullen hier nu wel over praten, maar ik denk dat ik voor de rest wel een heel goeie match speel. Laat ze dus maar praten."

  Video player inladen ...

  Meer reacties:

  Michy Batshuayi (Devil of the Match, scoorde de 1-0): "Het was echt een plezier om met twee spitsen te spelen. De coach vroeg me om er een fysieke wedstrijd van te maken, veel met Romelu te wisselen en nooit op dezelfde lijn te blijven. Dat werkte goed. We scoorden een prachtige goal, Romelu vond me blindelings. Het was de eerste keer dat we samen speelden, maar op training deden we al automatismen op. Ik beleefde een moeilijk seizoen bij Chelsea, maar ben mentaal sterker geworden. Mijn honger is nu nog groter."

  Romelu Lukaku (miste aantal kansen): "We hebben allemaal een tijdje stilgelegen en dan merk je dat je scherpte mist voor doel. Dat is alleszins mijn gevoel. Maar ik denk dat ik wel tevreden mag zijn over mijn prestatie. 1 of 2 spitsen, ik heb geen voorkeur. Ik pas mij aan beide systemen aan. Maar het is duidelijk dat het klikt tussen Batshuayi en mij."

  Toby Alderweireld: "We weten ook wel dat we vandaag geen topwedstrijd gespeeld hebben. We moeten volwassener spelen en de bal ongrijpbaar maken. We geven het balbezit al te makkelijk weg. Als je vervolgens tien aanvallen tegen krijgt, weet je dat er wel eens een goal kan vallen. Estland? We mogen vooral niet denken dat het makkelijk zal worden. Na onze 8-1 in Brussel zullen de Esten enorm gemotiveerd zijn."

  Youri Tielemans: "Tegen Tsjechië probeerden we twee systemen uit en het draaide goed. Over mijn persoonlijke prestatie ben ik tevreden. Ik moest defensief mijn werk doen en offensief de lopende vrije man vinden. De coach heeft me gefeliciteerd met mijn match. Ik weet niet of ik vrijdag start. België heeft heel veel kwaliteit op het middenveld, de plaatsjes zijn duur. Er is veel concurrentie, maar het is een gezonde concurrentie."