• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hazard: "Elke voetballer zou geïnteresseerd zijn in een transfer naar Real"

  Eden Hazard focust zich nu alleen op de Rode Duivels.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Eden Hazard focust zich nu alleen op de Rode Duivels.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Eden Hazard blijft ondanks de terugkeer van Vincent Kompany de kapitein van de Rode Duivels. ""Ik draag de armband, maar er zijn veel ervaren spelers in onze groep." De Chelsea-speler wil zich nu focussen op de nationale ploeg en niet op de geruchten rond een mogelijke transfer.

  "We hebben zin om het jaar mooi af te sluiten"

  Eden Hazard heeft een uitstekend seizoen achter de rug. "Ik voel me goed. We spelen nog twee matchen en we hebben zin om het jaar mooi af te sluiten."

  "Het is nu misschien niet de beste periode om nog te spelen. Sommige spelers hebben zelfs al een weekje vakantie achter de rug. Maar we zijn allemaal professionals. We zijn zeker gemotiveerd. We zullen alles geven om te winnen en de fans niet teleur te stellen."

  De Duivels hebben ook wel wat plooien glad te strijken met de supporters. "Kritiek maakt deel uit van het voetbal. De supporters en de journalisten verwachten dat we elke match winnen, maar dat is onmogelijk in het voetbal. We zijn het al gewoon."

  Of mijn afwezigheid er iets mee te maken had? "Nee, daar lag het niet aan. Er zijn zeker nog Rode Duivels die net zo goed zijn als ik. Maar oké, de match tegen Griekenland was niet ons beste wedstrijd."

  "Ik ben blij dat Kompany er weer bij is"

  Vincent Kompany is ook weer bij de ploeg. "Ik ben blij voor hem en voor het team. Hij speelde een heel sterk seizoenseinde bij City. Die ploeg draait beter met hem. Dat is bij de Duivels ook zo. Hij heeft veel kwaliteit, talent en ervaring. Hij kan ons veel bijbrengen."

  Toch blijft Hazard kapitein. "Ik ben blij dat ik kapitein blijf, maar ik ben niet dé kapitein. Ik draag de armband, maar Kompany blijft een leider. Als hij het woord wil nemen, mag dat."

  "Ook Vertonghen is zo'n speler met veel ervaring. En Thibaut Courtois. We hebben veel spelers die kapitein kunnen zijn. Ik draag de armband, maar dat betekent niet dat ik zomaar alles voor het zeggen heb. Ik probeer de groep te motiveren. We zijn een groep van kapiteins."

  "Real is een grote ploeg, maar ik heb nog een contract in Londen"

  Gisteren keken de Rode Duivels samen naar de finale van de Champions League. "Het was een goeie match. De eerste helft was evenwichtig, maar na de rust was Real echt sterker."

  "Of het een team voor mij zou zijn? Nu ben ik bij Chelsea. Ik heb nog een contract in Londen. Of ik geïnteresseerd ben? Bestaat er een voetballer die niet graag bij Real zou voetballen? Het is een grote ploeg. Iedereen zou geïnteresseerd zijn."

  "Maar nu denk ik alleen aan de nationale ploeg. Ik speel nu nog twee matchen en dan vertrek ik op die vakantie."

  "Dit is een moeilijk moment voor Engeland"

  De Rode Duivels stonden uiteraard ook stil bij de aanslag in Londen. Ze begonnen de training met een minuut stilte. Voor Hazard en zes andere Belgen is Londen hun thuisbasis.

  "Onze gedachten zijn op de eerste plaats bij de familie en vrienden van de slachtoffers. Dit maakt me echt triest. Het is ook al gebeurd in Manchester, Brussel, Frankrijk... Het gebeurt veel te vaak."

  "In Londen wonen ook heel wat ploegmakkers. De aanslagen zijn gepleegd op plaatsen waar we allemaal vaak passeren. Dit is een moeilijk moment voor Engeland."