• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels praten niet over premiestelsel op fandag, onderhandelingen gaan voort

  De sfeer leek zaterdag niet te lijden onder de premiediscussie.

  Er is nog altijd geen witte rook in de de onderhandelingen over een nieuw premiestelsel voor de Rode Duivels. De voetbalbond heeft een voorstel ingediend bij de spelersraad, maar dat is afgewezen. De onderhandelingen worden voortgezet.

  Het riante premiestelsel dat de spelers van de nationale ploeg onderhandelde met de ondertussen opgestapte CEO Steven Martens ligt al lang onder vuur.

  De voetbalbond heeft de spelersraad een nieuw stelsel voorgelegd, maar voorlopig kunnen die zich niet vinden in dat voorstel. Volgens de krant Het Nieuwsblad zouden de spelers in het nieuwe voorstel 62 procent moeten inleveren op hun wedstrijdpremies en worden hun portretrechten afgeschaft.

  Daarop zouden vijf spelers de bond met een aangetekende brief hebben laten weten dat ze hun afbeelding niet meer mogen gebruiken in bijvoorbeeld reclamecampagnes.

  Woordvoerder van de voetbalbond Stefan Van Loock heeft aan Sporza laten weten dat met de spelers is afgesproken om niet te communiceren over de kwestie. De onderhandelingen met de spelersraad gaan wel voort, bevestigt hij.