• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens: "Interesse van Barcelona? Ik speel liever dan back-up te zijn"

  Mertens blijft gewoon waar hij is: in Napels.

  Dries Mertens meldde zich vandaag op de eerste training van de Rode Duivels. Mertens heeft een prima seizoen achter de rug bij Napoli en verlengde er onlangs zijn contract. "Chelsea had interesse, maar trainer Conte heeft niet zelf gebeld."

  "Ik wou erg graag in Napoli blijven"

  Dries Mertens scoorde dit seizoen liefst 28 keer voor Napoli, maar dat was net niet voldoende om topschutter te worden. "Het is heel jammer dat ik naast die titel grijp. Mijn ploegmaats gunden me nog een goal, maar het is niet gelukt", zegt Mertens aan Sporza.

  "Ik heb wel veel zin in volgend seizoen", vertelt Mertens, die vorige week tot 2020 bijtekende bij Napoli. "Er was veel interesse. Dat is logisch voor een speler die nog maar 1 jaar onder contract lag."

  "Maar ik wou erg graag bij Napoli blijven. Ik wou zeker niet voor een andere club spelen in Italië, want ik vind de Serie A erg mooi."

  "Bij Chelsea zou ik wel gespeeld hebben"

  Mertens kon rekenen op interesse uit het buitenland. "Het kan kloppen dat Barcelona interesse had, maar daar zou ik back-up zijn voor de drie spitsen. Dan speel ik liever, want ik heb al genoeg op de bank gezeten."

  "Chelsea had ook interesse, maar trainer Antonio Conte heeft zelf niet gebeld. Daar zou ik waarschijnlijk wel gespeeld hebben, want Chelsea moet in veel competities aan de slag."

  Dries Mertens over...

  • ... onvrede bij sommige fans van de Rode Duivels: "Ik heb de brief van sommige supporters nog niet helemaal gelezen. Ik wil er geen groot verhaal van maken. Soms vergeet je iemand te groeten. Dat is menselijk. Zaterdag (op de familiedag) maken we er alvast een leuke dag van."
  • ... de transfer van Cyriel Dessers naar Utrecht: "Ik ben heel blij voor Cyriel. We hebben gemeenschappelijke vrienden. Utrecht (een ex-club van Mertens) is een perfecte club, met erg goeie supporters."