• home
 • video
 • pas verschenen

  Kums: "Het was een jongensdroom om ooit voor Anderlecht te spelen"

  Sven Kums is de eerste toptransfer voor het nieuwe seizoen.

  Sven Kums is na heel wat omzwervingen terug bij de club waar hij zijn opleiding genoot, maar waar hij nooit kon doorbreken. "De cirkel is rond", zegt Kums, die ook aangaf naar Anderlecht terug te keren om zijn kansen op het WK te verhogen.

  Een jaar na zijn toptransfer van AA Gent naar Udinese staat Sven Kums al terug in België. Kampioen Anderlecht ziet in hem de gedroomde vervanger voor Youri Tielemans.

  "Ik heb bij Udinese een moeilijk jaar achter de rug. Ik wou toch nog eerst eens kijken wat Watford (dat hem uitleende aan Udinese) te bieden had en hoe zij spelen, maar ik had snel door dat het niet echt mijn ding zou zijn."

  "Ik ben zelf niet de meest fysieke voetballer en zou graag attractiever willen spelen dan Watford. Soms moet je dan kunnen zeggen dat het je ding niet is."

  Anderlecht is dat, ondanks de interesse van ex-club Gent, absoluut wel. "Ik heb veel aan Gent te danken en heb er een mooie tijd gehad, maar spelen voor Anderlecht was een jongensdroom."

  "Ik heb hier 12 jaar gezeten, woon op 5 minuten van hier en kan met de fiets komen en al mijn vrienden zijn supporter van Anderlecht. Bovendien kan ik hier Champions League spelen en kan ik mij in de kijker spelen met het oog op het WK. Dat heeft mijn keuze allemaal beïnvloed."

  "Ik ben bijna 30 jaar. Mogelijk is Anderlecht dus mijn laatste club. Dat zou mooi zijn. Dan zou de cirkel helemaal rond zijn."

  Van Holsbeeck: "Zal stempel drukken op onze ploeg"

  Manager Herman Van Holsbeeck heeft niet lang moeten wachten op zijn vervanger voor Youri Tielemans. "Er zijn transfers die meer plezier doen dan andere en dit is er zo één."

  "Ik herinner me dat Sven tien jaar geleden vertrok naar Lierse. In die periode kregen jeugdspelers niet veel kansen in de eerste ploeg. Maar ik had toen al een speciale affiniteit voor hem, omdat hij een fantastische mentaliteit had. Gelijk op welke positie hij gezet werd, Sven was telkens bij de betere. En toch kreeg hij geen kans."

  "In het voetbal zijn de sentimenten vaak ver te zoeken. Maar tegen onze voorzitter heeft Sven direct gezegd dat hij zou willen terugkeren naar Anderlecht. We zijn trots dat Sven hier vandaag is en een contract voor vijf jaar heeft getekend. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede keuze is en dat hij in de volgende jaren zijn stempel zal drukken op onze ploeg."