• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois: "Het lijkt alsof Kompany nooit weggeweest is"

  Kompany en Courtois vanochtend op training.

  Vincent Kompany is weer Rode Duivel en dat wordt op gejuich onthaald in de Belgische spelersgroep. "Ik vind hem nog altijd een topverdediger", zegt doelman Thibaut Courtois, die pleit voor een pauze na de Champions League-finale.

  "Griekenland? Dat willen we rechtzetten, zeker in Estland"

  Vincent Kompany is voor het eerst sinds oktober 2015 weer Rode Duivel. "Maar het lijkt alsof hij nooit weggeweest is", zegt Thibaut Courtois over de verdediger van Manchester City.

  "Ik vind hem nog altijd een topverdediger. Dat heeft hij de laatste weken bij City bewezen."

  Courtois kwam ook nog eens terug op de vorige interlands van de Duivels. "Het gelijkspel tegen Rusland moeten we niet dramatiseren. Je wil altijd winnen, maar dat was een oefenmatch."

  "Maar het gelijkspel tegen Griekenland blijft een teleurstelling. Dat willen we rechtzetten: in de oefenmatch tegen Tsjechië en zeker in Estland."

  "Niet moeilijk om me nog op te laden"

  Voor Thibaut Courtois en de andere Duivels is het tweeluik Tsjechië-Estland de afsluiter van een slopend seizoen. "Ik vind het niet moeilijk om me nog op te laden", zegt Courtois.

  "Maar het zou wel goed zijn als de UEFA een pauze inlast na de finale van de Champions League. Nu kunnen we ons lichaam weinig laten rusten. Maar ik klaag niet: mijn ploegmaats van Chelsea zijn nog aan de slag in Brazilië."

  Wil Courtois beide interlands spelen? "Als keeper ben ik geen voorstander van rotatie. Het is wel goed als je een erg lang seizoen draait. Kijk maar naar Genk (de ex-club van Courtois): dan is het niet erg om 1 match te missen."