• home
 • video
 • pas verschenen

  Appelmans geeft yogales aan Rode Duivels: "Vrij nieuwe ervaring"

  Sabine Appelmans mag Kompany en co yogales geven.

  De Rode Duivels hebben vanochtend hun eerste training afgelegd in de aanloop naar de interlands tegen Tsjechië en Estland volgende week. Straks mogen ze hun avond op een speciale manier doorbrengen: met yogales van Sabine Appelmans.

  "Een vrij nieuwe ervaring voor voetballers"

  Hoe zijn de Rode Duivels bij Sabine Appelmans terechtgekomen voor hun yogales? "Ik heb gisteren pas een telefoontje gekregen van de medische staf", legt de voormalige tennisster aan Sporza uit.

  "De spelers hebben vanavond een relaxmoment en om dat op een leuke manier in te vullen, hebben ze mij gevraagd om les te geven in het oefencomplex van Tubeke."

  "Yoga is momenteel heel populair bij sporters, maar minder in het voetbal. Voor de voetballers is het toch een vrij nieuwe ervaring."

  "De staf wilde de les blijkbaar laten geven door iemand die zelf uit de sportwereld komt. Mijn les zal zeer erg aansluiten bij iets wat voetballers gewoon zijn, namelijk stretchen."

  "Fantastisch gevoel als connectie tussen lichaam en geest lukt"

  Yoga wordt steeds populairder bij sporters. Heeft Appelmans daar een verklaring voor? "Yoga kan heel veel betekenen voor topsporters, omdat het vooral een zeer bewuste manier is om met je lichaam om te gaan. Het is eigenlijk stretchen, maar op een zeer bewuste manier."

  "Het is ook de ideale methode om rust te vinden, om helemaal relaxed te worden. De bedoeling van yoga is dat je een connectie maakt tussen je lichaam en je geest en als dat lukt, is dat een fantastisch gevoel."

  "Ik ben geen echte yogalerares, maar ik doe het wel heel veel. Ik ben wel een personal trainer en yoga is daar een stukje van. Wat ik vanavond geef, ligt in het verlengde van wat ik zelf allemaal heb gedaan in mijn sportcarrière."