Ga naar de inhoud

meest recent

      UEFA eert Totti met "President's Award"

       do 1 juni 2017 17:50
      Totti stopte afgelopen zondag na 25 jaar met voetballen.
      De Europese voetbalbond UEFA gaat de pas gepensioneerde Francesco Totti eren. De 40-jarige Romeinse legende zal bij de aftrap van de Europese Supercup in augustus de "President's Award" ontvangen.

      "Deze award is bedoeld voor buitengewone prestaties, uitmuntende professionaliteit en bijzondere kwaliteiten", legt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin uit.

      "Al die kwalificaties zijn van toepassing op Totti, een man die een kwart van zijn leven heeft gegeven aan zijn geliefde AS Roma. Gefeliciteerd Francesco, met een fantastische carrière en je buitengewone loyaliteit aan AS Roma en aan het voetbal."

      In 25 jaar speelde Totti 786 wedstrijden voor AS Roma en maakte hij 250 doelpunten. Totti is de 17e voetballer die de President's Award mag ontvangen. Onder anderen Frank Rijkaard, Alfredo Di Stefano, Eusebio, Johan Cruijff en Franz Beckenbauer kregen de prijs ook.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.