• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Juventus speelt vanaf 1 juli zijn thuismatchen in Allianz Stadium

  Juventus veroverde dit jaar zowel de titel als de beker.

  Champions League-finalist Juventus zal vanaf 1 juli in het Allianz Stadium spelen. Op dit moment heet het stadion van de Italiaanse landskampioen nog gewoon Juventus Stadium.

  Juventus nam in september 2011 zijn intrek in het Juventus Stadium. Voordien speelde de club uit Turijn in het Stadio delle Alpi, dat op dezelfde plaats stond. In 2014 was het nieuwe stadion gastheer van de Europa League-finale tussen Sevilla en Benfica.

  Voor Allianz is het al zevende stadion waarvan het de naamrechten koopt. De voetbalstadions in München (Allianz Arena), Wenen (Allianz Stadion), Sao Paulo (Allianz Parque) en Nice (Allianz Riviera) en de rugbystadions in Londen (Allianz Park) en Sydney (Allianz Stadium) kwamen eerder al in handen van de Duitse verzekeringsmaatschappij.

  Tweet: