• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rode Duivels bekampen Gibraltar in augustus op Sclessin

  Sclessin is de thuishaven van Standard Luik.

  De WK-kwalificatie-interland België-Gibraltar wordt op 31 augustus in Luik afgewerkt. Dat maakte de Belgische voetbalbond vanmiddag bekend. Op 1 september vindt in het Brusselse stadion immers de Van Damme Memorial-atletiekmeeting plaats.

  Het gebeurde vroeger al eens vaker dat de nationale ploeg elders dan in de hoofdstad acteerde. Tijdens de succesvolle laatste jaren was het Boudewijnstadion echter de vaste thuishaven van de Rode Duivels.

  Omdat het stadion op 1 september evenwel het toneel is van een van 's werelds grootste atletiekmeetings, moest er uitgeweken worden voor het duel met het kleine broertje in de WK-voorrondegroep. En de keuze viel op Sclessin, de voetbaltempel van Standard.

  Tweet van voetbalbond: