• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Algemeen directeur Genk: "Doe een oproep aan journalisten die ons voor gek verklaarden"

  Patrick Janssens.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Racing Genk is nog 1 stap verwijderd van Europees voetbal. "Toen we Peter Maes ontslagen hebben, werd die beslissing "heel dom" genoemd", zegt Patrick Janssens in de Zevende Dag. "Ik roep die journalisten en analisten nu op om onze resultaten voor en na het ontslag te vergelijken."

  Janssens: "Voor de winterstop waren resultaten beneden alle peil"

  Racing Genk kan woensdag een Europees ticket veroveren tegen Oostende. Een mooie afsluiter van een seizoen dat nochtans lamentabel begonnen was in de Jupiler Pro League.

  "Het ontslag van Peter Maes was een moeilijk moment", zegt Patrick Janssens, CEO van Racing Genk. "Maar de resultaten in de competitie waren beneden alle peil voor een club met onze ambitie en kwaliteit."

  "Velen noemden het ontslag van Peter Maes een heel domme beslissing. Maar aan alle journalisten en analisten die ons toen voor gek verklaarden, zou ik een oproep willen doen om de resultaten voor- en nadien te vergelijken."

  Janssens: "Racing Genk moet in Play-off I zitten"

  "Na de winterstop hebben we mooi voetbal gebracht en goede resultaten gehaald", zegt Janssens. "Maar we hebben niet al onze doelstellingen behaald. Het klopt dat we eigenlijk in Play-off I hadden moeten zitten en Europees voetbal moeten halen."

  Nu krijgt Genk langs alle kanten complimenten voor het mooie spel dat het op de grasmat tovert. "Dit is het seizoen waarin we de vruchten plukken van het harde werk van de voorbije jaren", zegt Janssens.

  "We hebben gewerkt aan de ziel van de club, de band met de fans en de regio en de kwaliteit van ons voetbal. Op al die terreinen hebben we vooruitgang geboekt, maar er is nog veel werk."

  Janssens: "Geen behoefte om grote transfers te doen"

  Door de mooie resultaten van de laatste maanden staan er enkele spelers van Racing Genk in de vitrine. Zal de club de spelersgroep kunnen samenhouden?

  "We zijn het gewoon dat onze spelers interesse opwekken bij andere clubs", zegt Janssens. Maar we hebben financieel geen behoefte om grote transfers te doen."

  "Het zal moeilijk zijn om Mathew Ryan te houden, want hij is hier op huurbasis. Maar voor de rest zullen we de kern in grote mate samenhouden."

  "Bij Malinovski moeten we nog een optie lichten in zijn contract, dat maken we de komende dagen bekend. Berge naar Monaco? Er staat een goede kop op Berge, we zullen hem wel hier kunnen houden. Boëtius wordt moeilijker, dat moeten we bekijken na de laatste match."

  VIDEO: Genk verslaat STVV in finale Play-off II

  Video player inladen ...