• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wolfsburg is nog niet zeker van behoud na nipte zege

  Mario Gomez scoorde vanaf elf meter.

  Wolfsburg heeft een krappe zege geboekt in de heenmatch van de barrages voor het behoud in de Bundesliga. De club van doelman Koen Casteels versloeg thuis Braunschweig met het kleinste verschil. Mario Gomez maakte de enige goal vanaf de penaltystip.

  Tien minuten voor de rust viel het enige doelpunt. Braunschweig-verdediger Valsvik kreeg de bal tegen zijn arm en de ref legde tot afgrijzen van alles wat Braunschweig is op de stip.

  Gomez had geen genade en maakte zijn 18e doelpunt van het seizoen. Daarmee heeft hij één keer meer gescoord dan al zijn ploegmaats samen. Koen Casteels hield zijn net schoon.

  Braunschweig ziet maandag in eigen stadion nog kansen na de 1-0. "Leeuwen bijten en we zullen maandag terug bijten. Dat kan ik beloven", zegt Braunschweig-coach Torsten Lieberknecht. De leeuwen is de bijnaam voor de spelers van Braunschweig, dat derde werd in de tweede Bundesliga.

  Rellen tussen politie en fans van Braunschweig

  De spanning was te snijden voor de wedstrijd tussen Wolfsburg en Braunschweig. De Wolfsburg-supporters werden begeleid door politie (zie foto boven).

  Voor de wedstrijd was er ook een confrontatie tussen fans van Braunschweig en de politie. De politie kreeg stenen en glazen flessen naar hun hoofd en moesten het waterkanon inzetten om de situatie onder controle te krijgen.