• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zulte Waregem: "Dury staat ook in seizoen 2017-2018 voor onze dug-out"

  Francky Dury won dit jaar de beker met Zulte Waregem.

  Zulte Waregem drukt de geruchtenmolen rond zijn coach Francky Dury de kop in: het stuurde vanavond de wereld in dat Dury, die als kandidaat-opvolger van Michel Preud'homme bij Club Brugge werd genoemd, Essevee trouw blijft.

  "De bezieler van ons spel is onze trainer"

  Al enkele weken klinken de namen van Dury of Charleroi-coach Mazzu als nieuwe trainer bij Club Brugge. Zulte Waregem schrapt nu alvast zelf de naam van zijn coach met een persbericht onder de veelzeggende titel: "Francky Dury blijft trouw aan Essevee".

  De club begint zijn communiqué met de opsomming van een buitengewoon seizoen: herfsttitel en Beker van België. "Dat hebben we kunnen realiseren door hard te werken, door vast te houden aan de identiteit en de visie die stabiliteit en realisme inhoudt. Maar zeker ook door het ongelooflijke enthousiasme rond deze club."

  "Essevee krijgt van voetbalanalisten mooie cijfers voor het attractieve voetbal dat het elke wedstrijd opnieuw probeert te brengen. De bezieler van ons spel is onze trainer."

  "Essevee is een project op lange termijn"

  Zulte Waregem beseft dat Dury dan ook in de kijker loopt: "Het mag niks verbazen dat veel clubs in binnen- en buitenland maar graag met een vakman als Francky Dury willen samenwerken. En ook onze spelers zijn gegeerd."

  "Maar laat het duidelijk zijn: Essevee is een project op lange termijn. Er is de voorbije jaren een professionele structuur neergezet met een nieuwe raad van bestuur die ervoor zorgt dat de club gedragen is door regionaal kapitaal en duurzaam kan blijven groeien.

  Zulte Waregem staat aan de top in België op vlak van trainingsfaciliteiten. Het stadion ondergaat stapsgewijs een metamorfose. En sportief is de voorbije 5 jaar liefst 4 keer Play-off 1 gespeeld, waar de plaatsen steeds duurder worden."

  "Dury en Cordier werken aan sterk team voor België en Europa"

  Na al deze loftuitingen volgt de conclusie: "Wie er nog aan twijfelt: Francky Dury zal ook in het seizoen 2017-2018 voor de dug-out in het Regenboogstadion staan."

  "Vanuit zijn dubbele functie van trainer-sportief directeur werkt Francky Dury de komende weken samen met algemeen manager Eddy Cordier om opnieuw een sterk team samen te stellen. Een team waarmee Essevee met ambitie de competitie en Europa in kan."