• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  U vindt Dendoncker de beste voetballer van het voorbije seizoen

  Youri Tielemans (l), Alejandro Pozuelo (m) en Leander Dendoncker (r).

  Vanavond wordt Leander Dendoncker, Alejandro Pozuelo of Youri Tielmans tot Profvoetballer van het Jaar gekroond. U kiest voor het 22-jarige werkpaard van Anderlecht: Leander Dendoncker. Hij eindigt met stip op 1 in onze poll.

  De verkiezing van de Profvoetballer van het Jaar is een organisatie van de Pro League en Het Nieuwsblad. De trofee bekroont de beste speler uit de Jupiler Pro League van het voorbije seizoen. Vorig jaar sleepte Sofiane Hanni (ex-KV Mechelen, nu Anderlecht) de prijs in de wacht.

  Als het aan u ligt, volgt Leander Dendoncker hem op. De 22-jarige marathonman ontpopte zich het voorbije seizoen tot een onmisbare pion in de hoofdstad. Het leverde hem ook een basisplaats op bij de Rode Duivels. In november stond Dendoncker centraal in de defensie tegen Estland (8-1).

  Poll Profvoetballer 2016-2017

  1. Leander Dendoncker (Anderlecht) - 47,90%
  2. Alejandro Pozuelo (Spa-RC Genk) - 27,12%
  3. Youri Tielemans (Anderlecht) - 24,99%

  Totaal aantal stemmen: 21.739

  Vanavond kent u de echte winnaar. De laureaat wordt gekozen door zijn collega-voetballers: 389 spelers uit onze hoogste afdeling. De verkiezing van de Profvoetballer van het Jaar is een organisatie van de Pro League en Het Nieuwsblad.