• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme en Clement verlaten Club Brugge, Simons blijft "in andere rol"

  Michel Preud'homme stond sinds 2013 aan het Brugse roer.

  Michel Preud'homme (58) stopt als trainer van Club Brugge. Ook Philippe Clement verlaat Jan Breydel "om de stap te zetten als hoofdtrainer". Timmy Simons blijft Club-speler, maar geeft de kapiteinsband door en wil een mentor zijn in de kleedkamer.

  Preud'homme: "Ik ben toe aan rust"

  Club Brugge heeft dan toch het vertrek van Michel Preud'homme bevestigd. De 58-jarige coach verlaat het Jan Breydelstadion met een landstitel, een Beker van België en de Supercup extra op zijn palmares.

  "Ik verlaat Club Brugge met het allerbeste gevoel", zegt Preud'homme. "Ik heb in vier jaar tijd goede resultaten behaald met deze club en voelde mij vanaf dag één thuis. We mogen trots zijn op het geleverde werk."

  "Maar na 40 onafgebroken seizoenen op het hoogste niveau ben ik toe aan rust. Was ik tien jaar jonger geweest, zou ik deze club nooit verlaten."

  "Wat mijn toekomst brengt, weet ik nog niet. Eerst las ik voor onbepaalde tijd een rustperiode in. Ik wil de volledige club en zeker ook alle supporters bedanken voor de passionele steun."

  Verhaeghe: "Michel heeft Club terug naar de absolute top gebracht"

  "Michel kom in het rijtje van de allergrootste trainers die Club ooit had", zegt voorzitter Bart Verhaeghe. "Op minder dan vier jaar tijd pakte hij drie prijzen en haalde hij de kwartfinale van de Europa League."

  "Michel Preud’homme was de juiste man op de juiste plaats om met Club terug de laatste stap te zetten naar de absolute top in België en we willen hem daarvoor van harte bedanken. Michel zit voor altijd in de harten van de blauwzwarte familie."

  Clement: "Klaar om stap te zetten als hoofdcoach"

  Assistent-trainer Philippe Clement verlaat Brugge in het zog van Preud'homme. Clement (43) werkte sinds 2011 in de staf van Club, eerst als beloftentrainer, later als asisstent-coach.

  "Het hoofdstuk Club Brugge was fantastisch", zegt Clement. "Zowel als speler als in de technische staf heb ik me altijd thuis gevoeld. Maar ik voel me klaar om de stap te zetten als hoofdcoach en ga nu op zoek naar die uitdaging."

  Manager Vincent Mannaert heeft veel vertrouwen in de toekomst van Clement. "Philippe sprak al enige tijd de ambitie uit om hoofdtrainer te worden en staat dicht bij Waasland-Beveren. Philippe staat aan het begin van een mooie carrière als T1 en iedereen bij Club zal voor hem duimen.”

  Simons: "Nog te fit om te stoppen"

  Timmy Simons breit dan weer een vervolg aan zijn Club-verhaal, maar het wordt wel een licht gewijzigd hoofdstuk. "Ik heb altijd gezegd dat ik wil blijven spelen zolang ik mij goed voel", zegt hij. "Ik mocht van de voorzitter zelf kiezen. Ik voel me nog te fit om te stoppen en doe er nog een jaar bij."

  "Weliswaar in een andere rol. Ik geef de aanvoerdersband door en zal vooral mijn rol in de kleedkamer spelen als mentor voor de jongere spelers. Beschouw het als een overgangsjaar waarin ik als speler evolueer naar een andere rol binnen de Club en mijn ervaring doorgeef aan de andere jongens. En als de Club mij nodig heeft, dan zal ik er staan."