• home
 • video
 • pas verschenen

  "Er is bijna geen club in de wereld waar men zo smacht naar een titel als bij Feyenoord"

  Vreugde of verdriet vanmiddag voor de Feyenoord-fans?

  Rotterdam bleef vorige week op zijn honger zitten na het titeldebacle van Feyenoord op het veld van kleine broer Excelsior, maar vanmiddag volgt een herkansing. NOS-commentator Jeroen Elshoff: "De verwachting is toch dat Feyenoord straks kampioen wordt."

  "We gaan een spannende dag tegemoet"

  "Of wij dachten dat het nog zo spannend zou worden? Neen, bij ons dacht iedereen dat Feyenoord vorige week kampioen zou worden", bekent commentator Jeroen Elshoff in "De Ochtend" op Radio 1.

  "Het was een enorme verrassing dat Feyenoord vorige week verloor. Het zorgde voor een flinke teleurstelling in Rotterdam en hoop bij Ajax, dat met de finaleplaats in de Europa League sowieso al een geweldige week heeft."

  "Net als vorig seizoen, toen iedereen dacht dat Ajax kampioen zou worden en PSV het toch nog werd op de laatste speeldag, gaan we een spannende dag tegemoet."

  "Als het bericht komt dat Ajax gescoord heeft..."

  Zal Feyenoord vanmiddag weer bezwijken onder de titelstress? "Er is één groot verschil met vorige week: Feyenoord speelt vandaag in De Kuip en dat is voor de tegenstanders een soort van onneembare vesting."

  "Daar zit ook dat legioen, vol verwachtingen. Er is bijna geen club in de wereld waar men meer smacht naar de titel als bij Feyenoord."

  "Vorige week stonden de kroegen vol en op de Coolsingel stond het al vol met mensen. Iedereen snakt zo ontzettend naar de titel. Dat zal ook in De Kuip te merken zijn."

  "Feyenoord kan daar van profiteren, maar als het bericht uit Tilburg komt dat Ajax gescoord heeft tegen Willem II, dan weet je toch niet wat er gebeurt."

  "Iedereen wil Ajax graag van de titel afhouden"

  Uitdager Ajax volgt op slechts één puntje en heeft vertrouwen te koop na de kwalificatie voor de finale van de Europa League. "Maar je moet afwachten of zoiets een goeie invloed heeft", zegt Elshoff.

  "Ajax heeft dit seizoen de meeste punten laten liggen na Europese wedstrijden. Het heeft wel het voordeel dat tegenstander Willem II niets meer heeft om voor te spelen, maar je kunt ook voor de eer voetballen."

  "Iedereen wil Ajax graag van de titel afhouden. Zo werkt het in dit land. Je bent voor Ajax en als je niet voor Ajax bent, dan ben je er heel erg tegen. Je kunt er geen pijl op trekken, maar de verwachting is toch dat Feyenoord vanmiddag kampioen wordt."

  Kampioenenmatch live te volgen op Sporza.be

  Op Sporza.be volgen we vanmiddag de Nederlandse titelstrijd op de voet. U kunt Feyenoord-Heracles met tekstupdates volgen en we geven u uiteraard ook updates over wat er in Willem II-Ajax gebeurt.