• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse kranten: "Ajax verlost Nederland even uit voetbalcrisis"

  Volkskrant: "Ajax strooide voor rust met snoepgoed"

  Ajax is de eerste Nederlandse club in een Europese finale sinds Feyenoord in 2002. De kranten bij onze noorderburen besteden veel aandacht aan die prestatie, al stellen ze ook vast dat Ajax het zichzelf nog moeilijk maakte tegen Lyon.

  Metro

  "Het werd de wedstrijd waar veel Ajax-fans nachtmerries van hadden gehad de afgelopen week. Volkomen onnodig ontaarde de return in het Stade de Lyon in een slijtageslag voor de Amsterdammers."

  "In een krankzinnige slotfase bleef Ajax met hangen en wurgen overeind. Vraag niet hoe, maar de Amsterdammers plaatsten zich op karakter voor het eerst in 21 jaar weer eens voor een Europese finale."

  AD

  "Op een meeslepende voetbalavond schreef Ajax geschiedenis aan de Rhône, zich plaatsend voor zijn eerste Europese finale sinds 1996. De Amsterdamse ploeg maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk, maar dik verdiend is de finaleplek tegen Manchester United."

  "Een elftal dat het Nederlandse voetbal voor even verlost uit een diepgewortelde voetbalcrisis."

  NRC

  "Het heeft te lang – een generatie - geduurd allemaal, maar Ajax staat weer in een Europese finale. Het is 21 jaar na de laatste Champions League-finale van Ajax, vijftien jaar na Feyenoords UEFA Cup-triomf. Een formidabele prestatie, een anachronisme. Het Nederlands voetbal, wie gaf er nog een stuiver voor?"

  Volkskrant

  "Als gracieuze dansers vol schoonheid, passie en ritme paradeerde Ajax donderdag een tijdje door het nieuw opgetrokken volkstheater van Lyon. Ajax strooide voor rust met snoepgoed uit de vitrine van het topvoetbal, maar maakte het zich onwaarschijnlijk moeilijk door te vergeten de winkel tijdig op te ruimen."

  Trouw

  "Het wankele evenwicht paste evenwel in de Europese campagne van Ajax. De Amsterdammers ontsnapten in de zestiende finale tegen Legia Warschau, bleven maar ternauwernood op de been tegen FC Kopenhagen en ze herstelden zich op wonderlijke wijze in de verlenging bij Schalke 04. Ook de manier waarop het lastige momenten tegen Olympique Lyon doorstond, kenmerkte de jonge grillige ploeg van trainer Peter Bosz."

  Telegraaf

  "De knop zal overigens wel weer om snel moeten. Komende zondag zou Ajax op bezoek bij Willem II nog landskampioen kunnen worden."