• home
 • video
 • pas verschenen

  AZ Alkmaar rondt komst van Genk-doelman Bizot af

  Bizot voetbalde sinds 2014 bij Racing Genk.

  Marco Bizot (26) voetbalt tot midden 2021 bij AZ Alkmaar. De Nederlandse doelman komt transfervrij over van Racing Genk.

  Racing Genk liet eind maart al weten dat het de optie in het contract van Marco Bizot niet zou benutten. De Nederlander speelde er 74 wedstrijden, maar speelde in januari zijn plaats tussen de palen na een blessure kwijt aan Mathew Ryan.

  Met AZ heeft Bizot een vangnet gevonden. "Ik ben blij verrast dat AZ bij me is uitgekomen", reageert de doelman. "AZ was op zoek naar een Nederlandse keeper."

  "Met mijn buitenlandse ervaring denk ik dat ik een toevoeging kan zijn voor de selectie en dat ik de jonge spelers een beetje wegwijs kan maken. Garanties heb je nooit, maar ik zal mijn uiterste best doen om eerste keeper te worden."