• home
 • video
 • pas verschenen

  Jans gaat niet bij de KNVB aan de slag: "Staat los van overige ontwikkelingen"

  Ron Jans was slechts 11 wedstrijden aan de slag bij Standard.

  Ron Jans gaat dan toch niet aan de slag bij de Nederlandse Voetbalbond. De ex-coach van Standard zou in dienst treden als leercoach bij de vernieuwde opleiding "Coach Betaald Voetbal", maar dat plan gaat dus niet door.

  Bijna twee maanden geleden kondigde Ron Jans aan dat hij na dit seizoen stopt als coach. De huidige trainer van PEC Zwolle zou trainers opleiden bij de Nederlandse voetbalbond, maar komt nu terug op die beslissing. De reden: de overgang van collega Leon Vlemmings naar Go Ahead Eagles.

  "Ik heb met Leon Vlemmings ideeën uitgewisseld voor de opleiding en heb gesprekken met cursisten gedaan", legt Jans uit. "We vormden echt een blok."

  "Ik koos er bewust voor een jaar lang niet als trainer aan de slag te gaan en wilde veel leren van Leon. Toen hij aankondigde in te gaan op de aanbieding van Go Ahead Eagles, verdween voor mij de voedingsbodem om te blijven."

  "Ik besef dat dit voor de voetbalbond ongelukkig uitkomt"

  Voor de Nederlandse voetbalbond is de beslissing van Jans een nieuwe opdoffer. De KNVB ligt al een tijdje onder vuur door de zoektocht naar een nieuwe bondscoach.

  "Maar dit staat los van de overige ontwikkelingen bij de KNVB", verzekert Jans. "Ik besef dat dit voor de voetbalbond ongelukkig uitkomt. Zij doen echt hun best om het voetbal vooruit te brengen."