• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hanegem: "Verschrikkelijk dat KNVB Advocaat nog een kans geeft"

  Willem van Hanegem is nu voetbalanalist.

  Willem van Hanegem, ex-assistent van Dick Advocaat, begrijpt niet de de KNVB opnieuw voor Advocaat kiest. "Hij heeft de boel al eens in de steek gelaten. Toen is de hele klerezooi begonnen", vertelt hij aan de NOS.

  Dick Advocaat heeft een mondeling akkoord met de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Hij zou morgen al officieel voorgesteld worden als nieuwe bondscoach. Niet iedereen in Nederland is echter blij met die keuze.

  "Ik heb niets tegen Advocaat. Het is een aardig ventje. Maar het kan niet dat je de boel in de steek laat en dan later gewoon weer tevoorschijn komt. Dat vind ik verschrikkelijk. Hoe kan dat?", vraagt Van Hanegem, assistent van Advocaat bij Nederland tijdens het EK 2004, zich af.

  "Hij heeft de hele boel in de maling genomen. Danny Blind heeft vorig jaar zijn stinkende best gedaan om Advocaat binnen te halen, tegen de zin van de KNVB. Dan zit hij er een paar maanden en laat hij Blind al opnieuw in de steek. Daardoor is de klerezooi begonnen."

  "Waar zijn we toch in godsnaam mee bezig. Het was ook niet de eerste keer. Servië heeft hij laten zitten, België heeft hij laten zitten, Sunderland ook."

  "Natuurlijk zal hij het nu niet nog eens doen, dat zou helemaal gestoord zijn. Het verbaast mij gewoon dat zo'n grote organisatie zo iemand gewoon weer een nieuwe kans geeft."