• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk al zeker van finale PO II, maar wat staat hen nu te wachten?

  RC Genk won vorig seizoen de barrage voor Europa tegen Charleroi.

  Racing Genk is sinds gisteren zeker van de groepswinst in Play-off II. Wellicht moet het nu nog tegen KV Mechelen (uit) of STVV (thuis) om ook de testmatch voor Europa te halen. Maar er zijn nog meer scenario's mogelijk. Wij leiden jullie door het doolhof van de ontknoping van de play-offs.

  Finale Play-off II: wanneer en waar?

  Door het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump is de finale van Play-off II van 25 mei naar zaterdag 27 mei verschoven.

  In tegenstelling tot de voorbije jaren wordt er niet meer met heen- en terugmatchen gewerkt. De club die het hoogst eindigde in de reguliere competitie krijgt het thuisvoordeel. Dat betekent dat Genk naar KV Mechelen moet als die laatste club groep A weet te winnen. Een Limburgse derby tegen STVV wordt sowieso in de Luminus Arena afgewerkt.

  Wat met Union?

  Omdat Union geen Europese licentie wist te bemachtigen, komt de club niet in aanmerking om de finale van Play-off II te spelen. Mocht Union toch groepswinnaar worden, dan gaat het ticket voor de finale naar de nummer 2.

  Wie mag uiteindelijk Europa in?

  Wie uiteindelijk Europa in mag, wordt beslist in een testwedstrijd tussen de winnaar van de finale van Play-off II en de nummer 4 uit Play-off I. Als bekerwinnaar Zulte Waregem, dat nu laatste staat in Play-off I, nog in de top 4 raakt, speelt de nummer 5 om het laatste Europese plaatsje. Zoals het er nu voor staat, wordt het een strijd tussen KV Oostende en Charleroi.

  De testwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 31 mei. De ploeg uit Play-off I krijgt het thuisvoordeel. De winnaar van deze match begint in Europa in de derde kwalificatieronde van de Europa League, samen met de nummer 3 uit de competitie.

  Dat dit Europese ticket geen vergiftigd geschenk hoeft te zijn, bewees Racing Genk dit seizoen. Vanuit de tweede kwalificatieronde schopte het het tot de kwartfinales.