• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mignolet houdt Liverpool wakker voor CL-ticket: "We zijn er nog niet"

  Simon Mignolet staat momenteel derde in de Premier League.

  Liverpool heeft met de 0-1-zege op Watford een goeie zaak gedaan in de strijd om de top 4 en het bijhorende Champions League-ticket. "We moeten onze focus houden", zegt doelman Simon Mignolet van de nummer drie in Engeland. De Rode Duivel wil vermijden dat er zelfgenoegzaamheid in het team sluipt na drie zeges in hun laatste vijf matchen.

  Na Chelsea (81 punten) en Tottenham (77) volgt Liverpool als derde met 69 punten. Manchester City (66) en Manchester United (65) komen ook nog in aanmerking voor de begeerde top vier. Van de genoemde ploegen speelde Liverpool wel een match meer. Het heeft nog drie competitiematchen voor de boeg.

  Mignolet wil de hoopgevende situatie niet uit handen geven: "We moeten voortdoen zoals we bezig zijn. We zijn in goeden doen, maar de zaken kunnen nog veranderen."

  "We moeten onze focus behouden, onze voeten op de grond houden en voor resultaten blijven knokken", geeft hij in de Britse media mee.

  "Iedereen is erg hongerig om Champions League te spelen. Daar wil je aan meedoen. Maar we zijn er nog niet en er is nog veel hard werk voor nodig."

  Mignolet: "Geleerd om tegen lager geplaatste ploegen te spelen"

  Opvallend is dat Liverpool vijf van zijn zes nederlagen dit seizoen tegen ploegen van buiten de top zes leed. En de mannen van coach Jürgen Klopp moeten nog thuis tegen nummer 9 Southampton en reizen naar nummer 15 West Ham en degradatieploeg Middlesbrough.

  Klopp wil goed en verzorgd voetbal spelen, maar dat volstaat niet altijd, beseft Mignolet: "Ik denk dat we vaak goed gevoetbald hebben dit seizoen. Maar soms moet je leren hoe je moet spelen tegen dit soort teams. We begrepen dat in zulke matchen heel wat moest veranderen."

  "Ik denk dat we getoond hebben dat we veel geleerd hebben. Dat toonde onze zeges op West Brom, Stoke en Watford. We hebben nog drie van die matchen die we tot een goed einde moeten brengen."