• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Coninck: "Misschien is het tijd voor verandering bij Atletico"

  De Coninck over Atletico: "Zou einde van de cyclus kunnen zijn."

  Atletico Madrid ging gisteren met 3-0 de boot in tegen stadsgenoot Real. "Het was niet het Atletico dat we kennen van Simeone", zegt analist Wim De Coninck, die ook vaststelt dat Carrasco het vaak fysiek moeilijk heeft na een uur.

  Het grote verschil tussen stadsgenoten Real Madrid en Atletico is volgens analist Wim De Coninck duidelijk: "Cristiano Ronaldo. Real was vooral in de eerste helft veel beter, maar gaf in de tweede helft de indruk wat achteruit te moeten."

  "Atletico begon erin te geloven maar net op dat moment bracht Zidane 2 vervangingen. Hij wordt veel bekritiseerd voor zijn tactisch vermogen, maar deze keer heeft hij het goed aangevoeld."

  "De bezoekers hebben te weinig gebracht om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Aanspraak op een doelpunt? Neen. Aanspraak op de kwalificatie volgende week? Ook neen. Het was niet het vintage Atletico dat we kennen van Simeone."

  De Coninck gelooft dus niet in een mirakel. "Daarvoor is Real te efficiënt. Tegen Bayern waren ze op het veld niet veel beter, en nu ook niet. Maar op het scorebord wel. Waarschijnlijk zal Ronaldo volgende week weer scoren."

  "Tijd voor verandering"

  Is het dan tijd voor vernieuwing? "Simeone heeft het maximale uit zijn spelers gehaald. Hoedje af voor wat hij gebracht heeft met dit Atletico, dat degelijke spelers heeft, maar geen wereldspits zoals Real of Bayern."

  "Ik denk dat het tijd is voor verandering. Ofwel de kern drastisch veranderen, ofwel de coach wisselen. Maar waar moet Simeone naartoe en wie moet het dan overnemen?"

  "Ik vrees dat ze dan misschien nog verder wegzakken, want Simeone heeft toch Champions League-finales gespeeld en is kampioen geworden, ook al was het niet altijd mooi om te zien. Het zou wel eens het einde van de cyclus kunnen zijn."

  "Carrasco heeft het moeilijk na een uur"

  Opvallend: Yannick Carrasco werd alweer na een uur naar de kant gehaald. Niet onlogisch, vond De Coninck. "Een aantal keer balverlies lijden en dan blijven staan, dat moet je bij Simeone niet doen als je op het veld wilt blijven."

  "Griezmann nam dan de taak over van Carrasco, die blijkbaar moeite heeft om het fysiek vol te houden na een uur. Zijn maximale zuurstofopnameniveau, de VO2max, zou niet van de hoogste zijn, waardoor hij na een uur aan het einde van zijn krachten is."

  "Dat hij systematisch elke wedstrijd gewisseld wordt rond het uur, zal wel een verklaring hebben. Anders doe je dat niet bij een speler. Carrasco zou willen blijven staan en op zijn klasse verder spelen, maar wat Simeone van zijn spelers eist, dat kan Carrasco na het uur niet meer brengen", besluit De Coninck.