• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham speelt volgend seizoen al zijn matchen op Wembley

  Tottenham ontving AA Gent ook al op Wembley.

  Tottenham speelt op 14 mei voor het laatst op White Hart Lane. In afwachting van het nieuwe stadion, dat pas in 2018 klaar zal zijn, speelt de club volgend seizoen al haar wedstrijden op Wembley.

  White Hart Lane is al 118 jaar de thuisbasis van Tottenham, maar het stadion moet weldra wijken voor een nieuwe voetbaltempel voor 60.000 toeschouwers. Die verrijst momenteel vlak naast het oude stadion en zal klaar zijn voor het seizoen 2018-2019.

  Om het nieuwe stadion af te kunnen werken, zal Tottenham volgend seizoen al zijn thuismatchen spelen op Wembley. Dit seizoen speelden de Spurs daar al hun Europese wedstrijden, onder meer tegen AA Gent.

  De laatste wedstrijd in het mythische White Hart Lane vindt plaats op 14 mei, wanneer Manchester United op bezoek komt. "We zullen er alles aan doen om het stadion een passend afscheid te geven", aldus voorzitter Daniel Levy. Dit weekend krijgt Tottenham het bezoek van stadsrivaal Arsenal.

  Een foto van enkele maanden geleden:

  Impressie van het nieuwe stadion: