• home
 • video
 • pas verschenen

  BBC-journalist over Fellaini: "Misschien blijft hij, maar Italië kan ook"

  Fellaini zal Agüero met zijn hoofd tegen het canvas knikken.

  Na Marouane Fellaini's kopstoot in de derby van Manchester dopen de dagbladen hun pennen in vitriool. Wij belden BBC-reporter Simon Stone met de vraag: hoe kijkt hij naar Fellaini?

  "Wat er op het einde van het duel tussen United en City gebeurde, is vrij duidelijk. Fellaini deelde een echte kopstoot uit en tegelijkertijd voerde Sergio Agüero een mooi stukje theater op. Maar sowieso was de rode kaart terecht", zegt Simon Stone, die de clubs uit Manchester op de voet volgt voor de BBC.

  Meteen laait in Engeland de discussie weer op wat het nut is van Fellaini in een club als Manchester United.

  Stone: "Ik vind dat interessant, zeker omdat dit seizoen al een paar keer gezegd is dat Fellaini geen toekomst meer heeft bij United en Mourinho hem kwijt wilde. Maar tegelijkertijd is Fellaini op bepaalde momenten een vrij belangrijke speler geweest. Geen cruciale pion, maar wel iemand die zijn rol gespeeld heeft."

  "De kritiek op Fellaini bereikte haar hoogtepunt in december toen de Belg op Everton in de strijd gegooid werd om een 0-1-voorsprong te verdedigen. Na twee minuten veroorzaakte hij echter een strafschop en zo eindigde de match op 1-1. Iedereen zei toen dat Fellaini geen minuut meer voor United zou spelen. Het tegendeel is gebleken."

  Fellaini wacht na zijn uitsluiting van gisteren een schorsing van een match of 3, zo wordt aangenomen. Dat betekent dat er voor hem maar twee competitiematchen overblijven. 

  "Maar Manchester United heeft momenteel zo weinig spelers tot zijn beschikking dat Fellaini dit seizoen sowieso nog wel in actie zal komen", zegt Simon Stone. "Algemeen wordt immers verwacht dat Fellaini binnenkort zal aantreden in de halve finales van de Europa League."

  "Waarom Mourinho hem nog opstelt? Fellaini is belangrijk voor zijn lichamelijke presence. Als hij er niet bij is, dan ontbreekt er iets bij United. Hij speelt rudimentair, maar hij kan een bal afpakken en is sterk in de lucht. Zo heeft hij in bepaalde matchen een grote impact, want je hebt in de Premier League toch een aantal van die wedstrijden."

  "Ik zie hem nog in Italië belanden"

  Maar heeft Fellaini nog wel een toekomst in Manchester? "United zal 5 of 6 nieuwe spelers gaan halen in de zomer. Als je dan afscheid moet nemen van huidige spelers, dan is het realistisch om te denken dat Fellaini er volgend seizoen niet meer bij is."

  "Hij is niet de favoriet van de supporters, dat kan ook tegen hem spelen. Bij Everton droegen ze Fellaini-pruiken, maar zo zie je de fans in Manchester niet rondlopen. En toch zou het me niet verbazen dat Fellaini er volgend seizoen nog gewoon bijloopt. En als dat niet zo is, zie ik hem naar Italië vertrekken. Italië zou wel eens meer bij zijn voetbal en stijl kunnen passen."