• home
 • video
 • pas verschenen

  Fraudespeurders pakken Newcastle-directeur op, huiszoekingen bij West Ham

  Lee Charnley (Newcastle) wordt verdacht van fiscale fraude.

  Vanochtend hebben 180 fraudespeurders een grote operatie uitgevoerd in het milieu van het Britse en Franse profvoetbal. Verschillende personen werden gearresteerd, meldde de Britse fiscus. De Britse pers schrijft over massale huiszoekingen bij West Ham en Newcastle én de arrestatie van Lee Charnley, de uitvoerende directeur van de promovendus.

  In een persbericht legt de belastingdienst uit "dat het verschillende personen die in het profvoetbal werken heeft opgepakt op verdenking van fraude met belastingen en sociale bijdragen".

  Het persbericht hield het bij speuracties "in het Noord-Oosten en Zuid-Oosten van Engeland", zonder meer uitleg over steden of clubs.

  Door de pers en sociale media was snel duidelijk dat het om Premier League-club West Ham gaat, 14e in de huidige stand, en Newcastle, dat deze week na een seizoen weer naar de topliga promoveerde.

  "180 speurders werden ingezet in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk", ging het statement voort. "Naast de arrestaties hebben ze ook zakendossiers, financiële documenten, computers and gsm's in beslag genomen."

  "Dit strafonderzoek stuurt een duidelijke boodschap uit dat - wie je ook bent - je de gevolgen moet aanvaarden als je belastingfraude pleegt."

  West Ham heeft ondertussen gereageerd: "De club werkt volledig mee met het onderzoek. We geven wel geen commentaar."

  Tweets over zaak: