• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse voetbalbond schorst Joey Barton 18 maanden voor gokgedrag

  Barton speelde dit seizoen 14 wedstrijden in de Premier League.

  De Engelse voetbalbond (FA) heeft Joey Barton een schorsing van anderhalf jaar en een boete van 35.340 euro opgelegd. De Burnley-middenvelder wordt gestraft voor wangedrag met betrekking tot het plaatsen van weddenschappen.

  Joey Barton (34), die ook wel beschouwd wordt als het huidige enfant terrible van het Engelse voetbal, voetbalt sinds januari bij Burnley, de club van Steven Defour. Barton zat voordien enkele maanden zonder club, nadat zijn contract bij de Glasgow Rangers was stopgezet.

  Barton had van de Schotse voetbalbond eerder dit seizoen een schorsing van één speeldag gekregen voor het overtreden van de regels over gokken, maar de Engelse voetbalbond gaat een flinke stap verder.

  Barton werd eind vorig jaar door de Engelse bond aangeklaagd en heeft van de FA vandaag een schorsing van 18 maanden gekregen.

  Volgens de FA plaatste de middenvelder tussen 26 maart 2006 en 13 mei 2016 1.260 weddenschappen op voetbalwedstrijden. De middenvelder overtrad daarbij de regels op gokken op voetbalwedstrijden of -competities.