• home
 • video
 • pas verschenen

  Harbaoui mist wedstrijden tegen Anderlecht en Oostende door schorsing

  Harbaoui wordt twee speeldagen geschorst voor een zware tackle.

  De Geschillencommissie heeft Charleroi-spits Hamdi Harbaoui een boete van 800 euro en een schorsing van twee speeldagen opgelegd. De beslissing gebeurde op basis van tv-beelden. Harbaoui mist zo de wedstrijden tegen zijn ex-club Anderlecht en Oostende.

  Twee voeten vooruit op Dejaeghere

  Harbaoui beging in de thuisnederlaag tegen Gent een zware overtreding. Hij sprong met twee voeten vooruit naar de bal en raakte zo Gent-speler Brecht Dejaeghere. Scheidsrechter Nicolas Laforge trok geel, maar voor de Geschillencommissie was dat niet genoeg.

  De commissie besliste unaniem om de kaart te schrappen en de speler te vervolgen. Het bondsparket vroeg daarop twee speeldagen schorsing en de Geschillencommissie stemde in. Nochtans verklaarde scheidsrechter Laforge na het zien van tv-beelden dat hij nog steeds enkel geel zou hebben getrokken.

  "De sprongtackle met beide benen en studs vooruit is een vrijwillige en manifeste overtreding. De fysieke integriteit van Dejaegere werd daardoor ernstig in gevaar gebracht. De scheidsrechter heeft zich manifest vergist in de beoordeling van de fase", klinkt het bij commissievoorzitter Stefaan Desmet.

  "De argumenten van Charleroi spreken het vrijwillige karakter van de sprongtackle niet goed. Bovendien heeft Harbaoui allesbehalve een gunstig strafblad bij de KBVB."

  Charleroi kan wel nog in beroep gaan tegen de schorsing.

  Beoordeel hieronder zelf de tackle van Harbaoui: