• home
 • video
 • pas verschenen

  De Amsterdam ArenA wordt omgedoopt tot de Johan Cruijff ArenA

  De ArenA zal voortaan de Johan Cruijff ArenA heten.

  De Nederlandse topclub Ajax zal binnenkort in de Johan Cruijff ArenA voetballen. Ajax maakte het nieuws bekend op de 70e verjaardag van Cruijff, die in maart vorig jaar overleed.

  Na het overlijden van Johan Cruijff had Ajax al laten verstaan dat het een naamsverandering zou doorvoeren, maar de beslissing lieten even op zich wachten.

  "Het bestuur van de Amsterdam ArenA (Stadion Amsterdam), de directie van AFC Ajax NV en de burgemeester en wethouders Sport en Deelneming van de gemeente Amsterdam hebben in een intentieovereenkomst afgesproken om de naam van de Amsterdam ArenA te wijzigen in de Johan Cruijff ArenA", klinkt het vandaag.

  "Met de naamswijziging willen de drie partijen de beste voetballer die Amsterdam en Nederland heeft gekend een waardig eerbetoon geven."

  Binnen zes maanden worden de afspraken in een definitief contract voorgelegd aan de gemeenteraad, de directies en raden van commissarissen van de Stadion Amsterdam en Ajax. Er komt in de hoofdstad ook nog een straat, plein of brug met de naam van Cruijff.

  Cruijff overleed in maart vorig jaar

  Johan Cruijff, die vandaag 70 jaar geworden zou zijn, overleed op 24 maart 2016. De Amsterdammer droeg in meer dan 270 wedstrijden het shirt van Ajax en was er ook enkele jaren trainer.

  Ook Barcelona, de andere club waar legende Cruijff successen boekte, maakte al bekend dat het zijn nieuwe stadion zal opdragen aan Cruijff.