• home
 • video
 • pas verschenen

  Newcastle mag volgend seizoen opnieuw proeven van vetpotten van Premier League

  Links achteraan herkent u Mitrovic.

  Newcastle United is volgend seizoen opnieuw te bewonderen in de Premier League. De club van Matz Sels verzekerde zich maandagavond van de tweede plaats in de Championship, de Engelse tweede klasse, dankzij een zege tegen Preston North End.

  Voor Newcastle was de opdracht duidelijk: winnen van Preston North End en de tweede plaats en het daarbij horende ticket voor de vetpotten van de Premier League was zeker. Promotie levert Newcastle ongeveer 100 miljoen pond op, omgerekend bijna 130 miljoen euro.

  Ex-Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic begon in de basis bij Newcastle, Chancel Mbemba zat op de bank. Aan de overkant zat Marnick Vermijl 90 minuten op de bank bij Preston North End. Voor doelman Sels was er andermaal geen plaats in de selectie van Newcastle. 

  Na een nerveus begin ging Newcastle rusten met een 2-1-voorsprong dankzij goals van Pérez en Atsu. Pas in de tweede helft kon Newcastle de promotie veilig stellen met een omgezette penalty door Ritchie en de tweede goal van Pérez.

  De nummers 3 tot en met 6 van de Championship spelen nog een nacompetitie voor het derde ticket.

  Tweets: