• home
 • video
 • pas verschenen

  Locadia na prinsheerlijke vrije trap: "Heb ik geleerd van Luc Nilis"

  Jürgen Locadia legt aan voor zijn vrije trap.

  PSV sloeg zondag Ajax uit titelkoers dankzij... Luc Nilis. Dankzij de goeie raad van de voormalige Rode Duivel maakte Jürgen Locadia immers een geweldig doelpunt.

  Luc Nilis probeert als spitsentrainer zijn puntgave traptechniek over te brengen op de aanvallers van PSV. En dat lijkt goed te lukken, want tegen Ajax scoorde Jürgen Locadia met een vrije trap uit het boekje. Na de match had de spits lof voor onze landgenoot.

  "Ik raakte de bal goed. Ik train er veel op met Luc Nilis. Tegen Ajax kon je zien dat die trainingen ook resultaat hebben", vertelt Locadia.

  De aanvaller gaf in het verleden ook al aan dat hij veel opsteekt van Nilis. "Vroeger probeerde ik altijd zo hard mogelijk te trappen, maar Luc heeft me uitgelegd dat het vaak beter is om op 80 procent te schieten. Met 100 procent neem ik te veel risico."

  Luc Nilis toont Ben Crabbé hoe het moet

  Luc Nilis was enkele jaren geleden de centrale gast in een aflevering van Karakters. Daarin demonstreerde hij aan Ben Crabbé hoe hij zijn techniek ontwikkeld had. En hij liet ook zien dat hij qua traptechniek nog niks aan klasse ingeboet heeft.

  Met links of rechts op de lat: geen probleem voor Nilis

  Prachtige vrije trap van Nilis tegen KV Mechelen

  2015: spitsentrainer Nilis ruimt de ballen op op zijn manier