Ga naar de inhoud

meest recent

      Poulain wordt twee weken geschorst en mist topper in Anderlecht

       di 11 april 2017 17:15
      Poulain werd vervolgd voor een tackle op Dejaegere.
      Club Brugge-verdediger Benoît Poulain wordt op basis van tv-beelden twee speeldagen effectief geschorst voor een tackle op Gent-speler Brecht Dejaegere. Hij krijgt ook een boete van 600 euro. Poulain mist door de schorsing de matchen tegen Zulte Waregem en Anderlecht.

      Op de eerste speeldag van de play-offs kreeg Poulain een gele kaart achter zijn naam voor een tackle op Brecht Dejaegere. De Reviewcommissie vond die straf na het bekijken van de beelden te licht. De verdediger bracht de fysieke integriteit van Dejaegere ernstig in gevaar.

      De speler van Club werd door de Geschillencommissie nu twee weken geschorst, waarvan een effectief. Maar omdat Poulain nog een voorwaardelijke straf had, die dateerde van april vorig jaar (zie Lees ook), werd ook die omgezet in een effectieve straf.

      Concreet staat de verdediger dus twee weken aan de kant. Preud'homme kan niet op hem rekenen voor de uitwedstrijden tegen Zulte Waregem en Anderlecht.

      Het verdict:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.