• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard: "Ik zou geen goeie hockeyspeler zijn"

  Hazard gaf een interview waarin het amper over voetbal ging.

  Het hoeft niet altijd over voetbal te gaan, moeten ze bij Chelsea gedacht hebben. In hun rubriek "Near and Far" mag Eden Hazard deze keer enkele vragen beantwoorden over zijn vaderland.

  Welke eigenschappen zou je toeschrijven aan je land?

  Eden Hazard: "België telt heel veel goeie mensen. Je hebt een Vlaams en Franstalig gedeelte. De voorbije jaren zijn we allemaal naar elkaar toegegroeid, vooral dankzij de nationale ploeg."

  "België is een fijn land en je hebt prachtige steden zoals Brugge en Brussel. Ook het eten is fijn."

  "Alleen het weer valt niet mee. Je kunt het een beetje vergelijken met het weer in Londen. Maar daar kunnen we niks aan doen."

  Welke sporten zijn naast voetbal ook populair in België?

  Eden Hazard: "Hockey is zeer populair. Onze nationale ploeg bij de mannen verloor vorig jaar de olympische finale. Ik heb nog nooit echt hockey gespeeld en denk niet dat ik er goed in zou zijn."

  "Tennis is ook zeer populair. Enkele jaren geleden hadden we met Kim Clijsters en Justine Henin twee van de beste speelsters. En in wielrennen zijn we ook heel sterk."

  Welke landen zou je graag nog eens verkennen?

  Eden Hazard geeft aan dat hij graag Chinees of Japans zou leren, maar ook Zuid-Amerika wekt veel interesse op bij de Rode Duivel.

  "Ik ben dankzij mijn sport al in veel landen geweest. Met de Rode Duivels zaten we in Brazilië voor het WK, maar ik zou graag nog delen in Zuid-Amerika willen bezoeken: Argentinië, Chili en Mexico."