• home
 • video
 • pas verschenen

  Chadli: "Iedereen in de kleedkamer is teleurgesteld"

  0 / 0
  De manier waarop de Rode Duivels de zege nog weggaven in Sotsji, was pijnlijk. Dat gaven ze zelf eerlijk toe. Youri Tielemans was wel tevreden over zijn individuele prestatie.

  België had altijd moeten winnen, dat besefte ook uitblinker Nacer Chadli: "Jazeker. We hadden vanaf de eerste minuut de controle. We kregen wel een snelle tegengoal, maar daarna hadden we altijd de bal en creëerden we kansen."

  "We waren gevaarlijk en scoorden drie keer voor de rust. Onze eerste helft was goed. In de tweede helft begonnen we wat minder, maar we hadden nog steeds de controle én kansen."

  "Maar de laatste 20 minuten waren heel slecht van ons. Iedereen in de kleedkamer is teleurgesteld. Je mag een wedstrijd nooit zo weggeven. Daar zijn geen excuses voor."

  Chadli zelf was een lichtpunt tegen Griekenland en tegen Rusland. "Ik ben blij dat ik kansen kreeg. Dan geef ik alles." De West Brom-spits lag met zijn corners en vrije trappen aan de basis van de goals van Benteke. Al blijft hij bescheiden: "Je moet ze wel binnenkoppen natuurlijk. Christian kan dat, maar ook Toby en Jan zijn goed in de lucht. Als ik ze goed kan trappen, zijn ze gevaarlijk."

  "Ik hoop dat ik mij getoond heb in de voorbije twee duels. Ik doe mijn best en voelde me goed. Over mijn prestatie ben ik heel blij."

  Benteke: "Te relaxed in de tweede helft"

  Christian Benteke, nog een andere uitblinker voor de rust, gaf dezelfde analyse: "We begonnen niet goed aan de match, maar we hebben goed gereageerd na hun vroege goal. We gingen erop en erover. Na de rust controleerden we de match, maar op een gegeven moment waren we iets te relaxed en zo zijn ze weer in de match kunnen komen. Ik ben wel trots dat ik twee keer kon scoren vanavond, al had ik ook graag gewonnen. Als team is het frustrerend dat we twee keer niet konden winnen." 

  Tielemans: "Zeer blij met mijn individuele prestatie"

  Youri Tielemans kreeg na twee korte invalbeurten een eerste keer keer startrecht van Martinez. De youngster van Anderlecht deed het goed en bij zijn wissel in de 65e minuut stond het nog altijd 1-3.

  Tielemans splitste ook het individuele en het collectieve: "Ik ben heel blij met mijn individuele prestatie van vanavond. Ik wist vooraf dat ik ging starten en ik denk dat ik het goed gedaan heb."

  "Naarmate de match vorderde kreeg ik meer en meer vertrouwen. Ik voelde me echt goed in de ploeg. Het was een mooie ervaring in een mooi stadion op een mooi veld. We speelden ook een uur heel goed. Het is wel zeer jammer dat we het op het eind nog weggeven."

  Tielemans speelde 65 minuten. Dat was zo afgesproken met Martinez: "In functie van de wedstrijd van vrijdag tegen Zulte Waregem. En ook al omdat ik dit seizoen al veel gespeeld heb. Ik denk dat ik vrijdag heel fris zal zijn."