• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische fans zijn koning in Sotsji: "Alles wordt hier voor ons gedaan"

  0 / 0
  Met 34 waren ze, de Belgische supporters die in Sotsji naar Rusland-België kwamen kijken. De Belgen werd door de Russen in de watten gelegd. "Ze wilden ons laten zien dat Rusland veilig is", klinkt het.

  "Dit soort reisjes zijn voor ons de max", getuigt een van de Belgische supporters in Sotsji aan Sporza. De fan van de Rode Duivels ging met de bus naar Düsseldorf, nam daarna het vliegtuig naar Moskou en vloog uiteindelijk door naar Sotsji, goed voor een reisje van 15 uur.

  "De Russen zij ons met de bus komen halen op de luchthaven. Daarna hebben we de stad bezocht en dat was allemaal geregeld door de burgemeester. We hebben deze namiddag zelfs een oefenmatch gespeeld tegen Sotsji."

  "Alles wordt hier voor ons gedaan. We hebben hier ook een beroemde voetballer ontmoet. Ze hebben ons Sotsji laten zien, allemaal als propaganda voor het WK. Ze willen laten zien dat Rusland echt veilig is", zegt de fan over de WK-organisator van 2018.