• home
 • video
 • pas verschenen

  7 jaar na eerste goals in Rusland: indrukwekkende cijfers Lukaku voor club en vaderland

  Lukaku zit aan 23 goals in 57 interlands.

  Voor Romelu Lukaku is de match op Russische bodem vanavond een terugkeer naar de plaats waar zijn spitsencarrière bij de Rode Duivels echt begon. In 2010 opende Lukaku zijn schuttersrekening voor België in Rusland met twee goals. Meer dan 7 jaar later zijn de statistieken van Lukaku indrukwekkend.

  Topschutter van de huidige generatie

  "Het is tijd dat Romelu Lukaku applaus krijgt in plaats van een fluitconcert", was de oproep van Sporza-voetbalanalist Peter Vandenbempt na de interland tegen Griekenland. En de statistieken van "Big Rom" geven onze analist gelijk.

  Op z'n 23e heeft Lukaku evenveel caps verzameld als Wilfried Van Moer, Eric Deflandre en Emile Mpenza (57). Als hij vanavond op het veld komt evenaart hij Michel Preud'homme (58).

  Lukaku staat niet alleen tussen grote namen uit het verleden, ook binnen de huidige generatie stelt hij niet teleur als diepe spits. Sinds zijn debuut op 3 maart 2010 tegen Kroatië is hij topschutter van zijn generatie.

  SpelerGoalsInterlands
  Romelu Lukaku2357
  Eden Hazard1777
  Kevin De Bruyne1350
  Marouane Fellaini1276
  Dries Mertens1156
  Christian Benteke1031

  Lukaku is gevaarlijk in "money time"

  Voor een spits zijn cijfers onverbiddelijk, maar het rapport van Romelu Lukaku oogt de laatste tijd bijzonder fraai. Lukaku is topschutter in de Premier League met 21 goals en voor club en vaderland scoorde hij 28 goals in zijn laatste 31 wedstrijden.

  Lukaku weegt op een verdediging en blijft zelf scherp tot het einde. Zijn laatste acht doelpunten scoorde hij allemaal na de 79e minuut. 

  WedstrijdMinuutScoreverloop
  België-Griekenland (1-1)891-1
  Everton-Hull City (4-0)944-0
  Everton-Hull City (4-0)913-0
  Everton-West Bromwich Albion (3-0)823-0
  Tottenham Hotspur-Everton (3-2)802-1
  Everton-Sunderland (2-0) 802-0
  Everton-Bournemouth (6-3)845-2
  Everton-Bournemouth (6-3)834-2

  Rusland is waar het echt begon voor Lukaku

  Lukaku debuteerde op 3 maart 2010 voor de Rode Duivels in een vriendschappelijk duel tegen Kroatië in het Koning Boudewijnstadion. 

  Zeven wedstrijden later scoorde hij zijn eerste doelpunten. Net als vanavond oefenden de Rode Duivels toen in en tegen Rusland. Lukaku kreeg van bondscoach Georges Leekens een basisplaats en bedankte met goals in de 2e en 74e minuut. Bekijk de goals en het interview met de piepjonge Lukaku van 7 jaar en 4 maanden geleden.

  Het verslag van Rusland - België in 2010

  Lukaku: "Het vertrouwen is terug"