• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stuivenberg: "Schandalig hoe Mourinho Van Gaal behandeld heeft"

  José Mourinho en Louis van Gaal.

  Racing Genk-coach Albert Stuivenberg was voor zijn baan in België assistent van Louis van Gaal bij Manchester United. Hij kwam nog eens terug op diens ontslag en vooral de rol van Mourinho. "Het was schandalig, maar misschien ben ik wel te naïef."

  Voor hij aan de slag ging als trainer van Racing Genk was Albert Stuivenberg twee jaar lang een van de assistenten van Louis van Gaal bij Manchester United. Tot de trainer in mei 2016 ontslagen werd door de Engelse topclub.

  "Van Gaal wist van niets. Hij stond in de catacomben van Old Trafford na het winnen van de FA Cup toen hij het nieuws te horen kreeg", vertelde Stuivenberg in De Tafel van Kees, een programma op Fox Sports.

  Manchester United liet er geen gras over groeien en stelde bijna meteen daarna José Mourinho voor als nieuwe trainer. De Portugees was ook ooit nog assistent van Van Gaal geweest bij Barcelona, maar had de Nederlander niet op de hoogte gebracht. "Schandalig", vindt Stuivenberg.

  "Ik kan me voorstellen dat je geïnteresseerd bent als United je benadert, maar als je zogezegd bevriend bent met iemand, dan zeg je toch iets. Volgens Mourinho had hij een speciale band met Van Gaal, dan denk je toch: "ik wil hier op een goeie manier uitkomen met hem.". Maar misschien ben ik wel heel naïef in dit wereldje."