• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Casteels: "Het is nu aan mij om te tonen wat ik in mijn mars heb"

  Casteels is weer Rode Duivel.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Voor het eerst in meer dan drie jaar kreeg Koen Casteels nog eens een uitnodiging voor de nationale ploeg in de bus. De doelman heeft er zin in, maar denkt nog niet aan het WK in Rusland. "Het is aan mij om te tonen wat ik in mijn mars heb."

  Koen Casteels heeft zeven selecties voor de Rode Duivels op zijn naam staan, maar zijn laatste interland als deel van de groep dateert al van 5 maart 2014. Toen speelde België een oefenmatch tegen Ivoorkust. Casteels leek de derde doelman te zullen worden op het WK, maar een scheenbeenbreuk strooide roet in het eten.

  Na drie wedstrijden onder de lat bij zijn club Wolfsburg is de intussen 24-jarige doelman er weer bij. "Ik had natuurlijk gehoopt op een selectie, zeker omdat ik weer speel bij mijn club. Als je nummer 1 bent bij je club, sta je dichter bij de nationale ploeg."

  Momenteel vervangt Casteels bij Wolfsburg de geblesseerde Benaglio. "Ik heb me niet echt zorgen gemaakt toen ik op de bank belandde. Ik ben gewoon hard blijven werken. Ik wil altijd spelen en ik hoop zo snel mogelijk vast tussen de palen te staan. Hopelijk volgen er dit seizoen nog veel wedstrijden."

  Droomt Casteels na zijn selectie al van het WK in Rusland? "Dat is nog ver weg en alles kan snel veranderen. Ik denk dat de prestaties bij de club doorslaggevend zullen zijn."

  "De bondscoach heeft nog niet gezegd waarom hij vier doelmannen heeft opgeroepen. Het is eens iets anders, maar we kennen elkaar allemaal. Ik ben gewoon heel blij dat ik mij deze week kan tonen bij de groep. Het is leuk om de nieuwe trainer te leren kennen en ermee te werken. Nu is het aan mij om te tonen wat ik in mijn mars heb."