• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  29-jarige Nagelsmann is Coach van het Jaar in Duitsland

  Nagelsmann was al de jongste hoofdtrainer in de Bundesliga.

  De Duitse voetbalbond heeft Julian Nagelsmann verkozen tot Coach van het Jaar. De pas 29-jarige trainer redde Hoffenheim vorig seizoen van de degradatie en prijkt nu op de 4e plaats in de Bundesliga.

  Julian Nagelsmann was van 2010 tot februari vorig jaar aan de slag als jeugdtrainer bij Hoffenheim. Toen hoofdtrainer Huub Stevens door gezondheidsproblemen een stap opzij moest zetten, nam Nagelsmann zijn taken over. Daarmee was hij meteen de jongste hoofdcoach aller tijden in de Bundesliga.

  Met Nagelsmann aan het roer verzekerde Hoffenheim zich van het behoud. Dit seizoen verloor de club voor het eerst op 29 januari. Van alle teams uit de grote 5 competities bleef Hoffenheim ook het langst ongeslagen.

  Na 25 speeldagen staat Hoffenheim op de 4e plaats in de Bundesliga, een plaats die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. Het heeft 4 punten minder dan RB Leipzig, de 2e in het klassement.