• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Martinez bevestigt: Hazard mist interland tegen Griekenland

  De Rode Duivels op weg naar het trainingsveld.

  De Rode Duivels hebben maandag een eerste keer getraind met het oog op de WK-kwalificatiematch van zaterdag tegen Griekenland. Eden Hazard, Marouane Fellaini en Thomas Meunier waren er niet bij. Hazard mist de interland tegen Griekenland door een spierprobleem.

  De belangstelling voor de open training in Tubeke was groot. De aanwezige toeschouwers zagen slechts 24 spelers op het trainingsveld. Eden Hazard, Marouane Fellaini en Thomas Meunier lieten zich niet zien.

  Hazard sukkelt met een kuitblessure en kwam zaterdag niet in actie bij Chelsea. Bondscoach Roberto Martinez bevestigde op zijn perspraatje dat Hazard zaterdag niet inzetbaar is tegen Griekenland. Wellicht komt ook de oefenmatch tegen Rusland van volgende week dinsdag te vroeg.

  "Eden heeft de kuitblessure op training de dag voor de wedstrijd tegen Stoke City opgelopen", vertelde Martinez. "Er was geen contact, maar bij het lopen voelde hij plots iets. Volgens de eerste informatie die we van Chelsea gekregen hebben, ziet het er niet zo erg uit."

  "Het gaat dus niet om een hele zware blessure. Eden is vandaag naar België gekomen, maar blijft niet bij de groep. We moeten er nu voor zorgen dat hij zo snel mogelijk opnieuw speelklaar geraakt."

  "Dit is een goede test voor ons, mogelijk pas ik mijn systeem aan. We moeten flexibel kunnen zijn. Pas de eerstvolgende dagen hak ik daaromtrent de knoop door. Ik ben er zeker van dat ik de beste oplossing zal vinden op training. Er zitten genoeg spelers in de kleedkamer die hun verantwoordelijkheden willen nemen."

  "Aanvoerder? Dat kan ik nog niet zeggen"

  Martinez heeft dus nog wat denkwerk voor de boeg en moet daarnaast ook nog een nieuwe aanvoerder kiezen, nu Vincent Kompany en Eden Hazard beiden afwezig zijn.

  "Met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne zie ik vijf spelers die in aanmerking komen. Maar ik kan nog niet vertellen wie er zaterdag de aanvoerdersband zal dragen."

  Ook Marouane Fellaini en Thomas Meunier lieten vandaag overigens de training schieten. Meunier zat gisteren al in de tribunes tijdens PSG-Lyon. "Thomas heeft een enkelprobleem en zal enkele dagen niet meetrainen. Donderdag weten we meer", gaf Martinez mee.