• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Nainggolan nu niet oproepen zou onverdedigbaar geweest zijn"

  Bondscoach Roberto Martinez bij de bekendmaking van zijn selectie.

  Veel vragen over Vincent Kompany, Radja Nainggolan en Axel Witsel op de persconferentie van de Rode Duivels. Peter Vandenbempt wikt en weegt de keuze van Roberto Martinez.

  "Selectie van Kompany zou verbazend geweest zijn"

  "Dat Vincent Kompany er niet bij is, is geheel logisch. Het tegendeel zou pas verbaasd hebben",  zegt Peter Vandenbempt. "Kompany wilde blijkbaar wel heel graag komen, maar hij zit in een moeilijke periode."

  "Ook bij zijn club vinden ze blijkbaar dat hij niet fit genoeg is om in de kern te zitten, laat staan wedstrijden te spelen. Er is toch een klein beetje een meningsverschil tussen Kompany, die vindt dat hij fit is, en wat ze vinden bij City en misschien bij de Rode Duivels."

  "Geen Nainggolan was onverdedigbaar"

  "Een niet-selectie van Radja Nainggolan zou op dit moment onverdedigbaar geweest zijn. Er zit wel wat storing op de relatie tussen Martinez en Nainggolan. Ze hebben niet meer met elkaar gesproken. De bondscoach gaf wel aan dat hij het een goeie zaak vindt dat Nainggolan bij Roma nu op een iets andere positie speelt."

  "Martinez vindt niet dat Witsel zich wegsteekt"

  "Roberto Martinez vindt niet dat Axel Witsel zich wegsteekt in China. De bondscoach vergelijkt de Chinese competitie met de Russische, maar dat denk ik toch niet. De Russische clubs doen het toch goed in Europa. Als een Chinees team tegen een Belgische club speelt, is dan toch van een bedenkelijk niveau."