• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen over Engelse malaise in CL: "Eigenlijk is het al niet meer opvallend"

  Gert Verheyen zag gisteren City uitgeschakeld worden in Monaco.

  Leicester is de enige Engelse ploeg in de kwartfinales van de Champions League. Het kampioenenbal lijkt een steeds zwaardere opdracht te worden voor de clubs uit de Premier League. "De voorspelbaarheid van de competitie maakt de Champions League dood."

  Chelsea was in 2012 de laatste Premier League-club die de Beker met de Grote Oren kon veroveren. Daarna werden de Engelse ploegen steeds sneller uit het toernooi geknikkerd. Alleen Chelsea en Manchester City schopten het nog een keer tot de halve finales.

  "Eigenlijk kan je het al niet meer opvallend noemen, want die trend is al een aantal jaren aan de gang. Het is moeilijk om een precieze reden aan te duiden. Misschien zijn ze gewoon echt minder goed dan Real, Barcelona, Bayern en Juventus. Maar het niveau van Atletico moeten ze toch halen, denk ik dan."

  "Een belangrijke reden kan wel vermoeidheid zijn. Het feit dat de spelers in de Premier League zo veel wedstrijden moeten spelen en dat ze daardoor fysiek en mentaal moe zijn. Als je Manchester City zag spelen tegen Monaco, zonder energie, dan kan ik maar een reden vinden."

  Mogen we de Premier League nog wel bestempelen als de beste competitie ter wereld? "Het is zeker de moeilijkste competitie. Net omwille van het feit dat de ploegen zo aan elkaar gewaagd zijn. Leicester is daar een mooi voorbeeld van. Het ene jaar spelen ze kampioen, het andere vechten ze tegen de degradatie."

  "Als Real Madrid en Barcelona thuis tegen Leganes of Alaves spelen, wordt het 5-0. Die moeten niet altijd tot het uiterste gaan. Dat speelt in de Champions League dan misschien wel in hun voordeel."

  Aantal Engelse ploegen in de knock-out-fase van de CL:

  "Voorspelbaarheid maakt de Champions League onaantrekkelijk"

  Kunnen de Premier League-ploegen in de nabije toekomst toch weer een rol van betekenis gaan spelen op het kampioenenbal? "Chelsea is daar wel toe in staat. Zoals die ploeg nu speelt, zou ze zeker niet misstaan in de Champions League."

  Het zijn de laatste jaren ook erg vaak dezelfde ploegen die het ver schoppen in de Champions League. "Ondanks het feit dat we een aantal spannende matchen gezien hebben, is het toch allemaal weer hetzelfde."

  "De realiteit blijft dat we weer maar eens naar Real Madrid tegen Atletico Madrid zullen moeten kijken. Die voorspelbaarheid maakt de competitie op de langere termijn onaantrekkelijk."

  "Daarom is het nu wel leuk dat Leicester erbij is. En het had ook fijn geweest als PSG er wat langer had ingezeten. Welke finale ik graag zou zien? Alvast niet Real-Atletico. Monaco is wel een outsider. Wat zij al laten zien hebben, was fantastisch goed.

  "Ik hoop en ik denk ook wel dat Bayern er nog eens zal bijzijn. Dat zou straf zijn: als nu lukt wat Guardiola bij die club nooit gelukt is. Leicester? Dat hangt van de loting af. Iedereen die nu Leicester loot, zal blij zijn. Er zit wel opnieuw enthousiasme in die ploeg, maar Leicester zal Real niet uitschakelen. Maar ja, ze gingen ook de Premier League niet winnen."

  Wat als...

  Leicester staat momenteel 15e in de Premier League, maar toch staat het in de kwartfinales. Wij maakten eens de oefening. Wat als alle ploegen op plaats 15 van Europese competities het zover zouden schoppen. Dan krijg je deze aantrekkelijke affiches.