• home
 • video
 • pas verschenen

  Koeman: "Ik ben niet gelukkig met de uitspraken van Lukaku"

  Koeman heeft vanmorgen zijn ongenoegen laten blijken aan Lukaku.

  Everton-coach Ronald Koeman is niet opgezet met het kritische interview van Romelu Lukaku. "Maar er is geen reden om hem uit de ploeg te zetten", zegt de Nederlander.

  "Lukaku heeft Everton nodig om te scoren"

  In de Premier League scoort Romelu Lukaku aan de lopende band. "Maar ik wil ook prijzen pakken in mijn carrière. Everton kon goede spelers halen, maar die zijn er niet gekomen", haalde Lukaku uit naar zijn team.

  Niet naar de zin van Ronald Koeman: "Everton heeft wel degelijk ambitie, anders zou ik hier geen manager zijn. Ik ben niet gelukkig met zijn uitspraken. En dat heb ik hem vanmorgen ook verteld. Natuurlijk wil iedere speler prijzen pakken, maar hij moet zich op zijn huidige job concentreren."

  "Op die paar quotes in dat interview na, heb ik niets aan te merken op Lukaku's gedrag en houding. Er is dan ook geen reden om hem uit de ploeg te zetten. We hebben Romelu ook nodig, net zoals hij Everton nodig heeft om doelpunten te maken."

  "Het bestuur probeert Lukaku nog over de streep te trekken"

  In Everton lag er voor Lukaku een contract klaar van 5 jaar, waarmee hij de best betaalde voetballer in de clubgeschiedenis zou worden. Alleen de handtekening ontbrak.

  "Het was naar verluidt voor 99,99 procent in kannen en kruiken. Maar dat is geen honderd procent en dus was er geen akkoord", vertelt Koeman. "Ik heb wel begrepen dat het bestuur Romelu nog altijd over de streep probeert te trekken."