• home
 • video
 • pas verschenen

  Ceulemans: "60 is speciaal, maar we doen toch gewoon voort zoals normaal"

  Jan Ceulemans: "Voor hetzelfde geld speelde ik voor Anderlecht"

  0 / 0
  Jan Ceulemans werd onlangs 60 jaar en nu is er ook een biografie om die verjaardag extra luister bij te zetten. De "Caje" blikt bij Sporza terug op de hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière.

  Ceulemans over... 60 jaar worden

  Geen groot feest voor de 60e verjaardag van Jan Ceulemans, wel een biografie: "Recht in de ogen". "Ze hebben het mij jarenlang gevraagd, tot ik zei: "Als ik 60 word, wil ik er nog wel eens over nadenken." En nu is het zover. Ik ben er wel tevreden mee."

  Ceulemans vluchtte speciaal naar Spanje om de media te ontwijken op zijn verjaardag zelf. "60 is toch iets speciaals. Ik ben blij dat ik nog leef, want veel mensen halen dat zelfs niet. Maar voor de rest doen we gewoon voort zoals ervoor."

  Ceulemans over... zijn mislukte transfer naar Anderlecht

  "Als je 18, 19 jaar bent en talent hebt, dan zijn er redelijk wat ploegen in je geïnteresseerd. Anderlecht was er daar een van. Maar uiteindelijk heb ik voor Club Brugge gekozen, omdat Ulrik Le Fevre ermee stopte en hij op mijn positie speelde. Maar voor hetzelfde geld had ik dus voor Anderlecht gekozen. Achteraf gezien denk ik wel dat ik de juiste keuze gemaakt heb."

  Ceulemans over... zijn hoogtepunt bij de Duivels

  "Veel mensen spreken over het WK 1986 en die halve finales, maar voor mij blijft het EK 1980 het mooiste. Het was de doorbraak voor die generatie Duivels en ook voor mijzelf."

  "Plus, we hebben daar tegen Engeland, Spanje en Italië gespeeld op weg naar de finale tegen Duitsland. Het is uniek dat je al die ploegen tegenkomt op een groot toernooi."

  Ceulemans over... zijn hoogtepunt bij Club Brugge

  "De bekerfinale tegen Cercle Brugge in 1986. Dat was de eerste beker die ik won. Iedereen wil graag de finale spelen op de Heizel, maar omdat het tegen Cercle was, speelden we op Olympia. Dat deed me iets."

  Ceulemans over... zijn ontslag bij Club Brugge

  "Het heeft lang geduurd om over die ontgoocheling heen te geraken, maar dat is nu voorbij. Op een gegeven moment kun je het een plaats geven. Ik wist wel dat het toen niet het goeie moment was om bij Club aan de slag te gaan als trainer, maar het is toch míjn club. Ik had gehoopt een betere kans te krijgen."

  Ceulemans over... zijn toekomst

  "Ik heb nog altijd ambitie om iets te doen in het voetbal, maar wel niet eender wat. Het moet iets zijn wat me aanstaat. Misschien komt er zoiets nog voorbij, maar misschien ook niet."