• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos in Extra Time: "Stuur spelers van Kortrijk week op strafkamp"

  "Dit stuit me écht tegen de borst", fulmineert Filip Joos.

  Dankzij een dramatische match van KV Kortrijk kon Moeskroen zich toch nog handhaven in eerste klasse. "Ik zeg niet dat het omgekocht was, maar het is wel competitievervalsing", zegt Filip Joos in Extra Time. "Stuur de spelers de loopgraven van Ieper in."

  "Een aanfluiting"

  Kortrijk-coach Karim Belhocine zei voor de match nog dat de Belgische competitie het verdient dat zijn spelers het maximum zouden geven tegen Moeskroen.

  "Maar ik hoop dat hij dat dan ook in de kleedkamer tegen zijn spelers heeft gezegd en dat dat bij die spelers is doordrongen", zegt Joos.

  "Want zodra de match begon, was het een aanfluiting. Het was verschrikkelijk hoe Kortrijk speelde: weinig lopen, alle duels werden verloren, foute passes, de keeper was zwak. Het was een drama."

  Waarna Marc Degryse suggereerde dat die keeper toch ook maar raar deed. "Nee, Marc, ze deden juist niets raars. Want ze bewogen niet. Dat stuit me enorm tegen de borst."

  "Ik begrijp dat Westerlo hier woedend naar gekeken heeft"

  "Ik kan niet begrijpen dat je dit doet, want zelf verkeer je op een dag misschien eens in dezelfde situatie", gaat Joos voort. "Want de spelers van Kortrijk moeten niet denken dat ze zo goed zijn dat ze nooit in degradatiegevaar zullen komen."

  "Je speelt een competitie en daarin ga je elke match voluit. Ik begrijp dat Westerlo hier woedend naar gekeken heeft."

  "Hetzelfde gebeurde overigens bij Lokeren-Charleroi. Als Lokeren had gewonnen, had Genk nog een kans gemaakt op Play-off I. Maar ook Lokeren speelde een heel flauwe, inzetloze match."

  "Moeskroen heeft nu voor het eerst in deze competitie twee keer op een rij gewonnen. Vorige week zei de trainer van Standard achteraf: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het was een schande. 3 dagen vrij? Vergeet het! 3 dagen straftraining."

  "Wel, Kortrijk zou een week op strafkamp moeten. En niet naar Marbella, maar naar de loopgraven in Ieper of zo."

  VIDEO: Filip Joos hekelt de spelers van Kortrijk in Extra Time