• home
 • video
 • pas verschenen

  Vier Belgische vertegenwoordigers in Europa League-elftal van de week

  Pozuelo en Sammata prijken in het elftal van de week.

  Genk en Anderlecht hebben indruk gemaakt in de Europa League. Met Samatta, Pozuelo, Malinovskyi en Spajic staan er maar liefst 4 vertegenwoordigers van Belgische clubs in het elftal van de week.

  Racing Genk walste gisteren over AA Gent en trok naar huis met een 2-5-zege op zak. Mbwana Samatta trof twee keer raak en ziet die prestatie beloond met een plaatsje in het Europa League-elftal van de week.

  Ook Ruslan Malinovskyi, die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam met een knappe vrije trap, heeft duidelijk een goede beurt gemaakt. Alejandro Pozuelo, die onder meer een voorzet afleverde, is de derde speler van Racing Genk in het elftal.

  In de verdediging is een plaats weggelegd voor Uros Spajic, die met Anderlecht als enige ploeg de nul hield gisteren.

  Bovendien komen twee spelers van Belgische clubs in de running voor de titel van Speler van de week. Malinovskyi en Anderlecht-middenvelder Stanciu liggen in de weegschaal met Falk (Kopenhagen) en Mkhitaryan (Manchester United).

  Het elftal van de week volgens de UEFA: