• home
 • video
 • pas verschenen

  Geplaagde Wenger: "Protest van fans zal meespelen in beslissing over toekomst"

  Is Wenger aan zijn laatste maanden bij Arsenal bezig?

  Een groepje Arsenal-supporters liet er na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League geen twijfel over bestaan: Arsène Wenger (67) heeft geen toekomst meer bij Arsenal. "Ik heb er 20 jaar alles aan gedaan om hen gelukkig te maken. Als we verliezen, begrijp ik dat ze niet tevreden zijn", zegt de Fransman.

  Na de 1-5-bolwassing tegen Bayern München vroegen enkele Arsenal-supporters luid en duidelijk om het vertrek van Arsène Wenger. De Franse coach staat al 21 jaar aan het roer bij Arsenal.

  Hoe gaat Wenger om met het protest? "Het zal niet de belangrijkste factor zijn in de beslissing over mijn toekomst, maar ik houd er wel rekening mee", gaf Wenger vandaag aan.

  "Ik heb 20 jaar heel hard gewerkt om onze fans gelukkig te maken. Als we verliezen, dan begrijp ik dat ze niet tevreden zijn."

  Volgens de Engelse media zou Wenger volgende maand duidelijkheid scheppen over zijn toekomst. Her en der werd geopperd dat hij zijn beslissing al had bekendgemaakt aan zijn spelersgroep, iets wat Wenger ontkende.

  "Onze focus ligt nu op de wedstrijd van zaterdag. We willen absoluut goed reageren komend weekend", besloot Wenger.

  "Beslissing wordt te gepaste tijde bekendgemaakt"

  In een vrij zeldzame mededeling gaf het Arsenal-bestuur een woordje uitleg over de toekomst van Arsène Wenger bij de Londense club.

  "We begrijpen het debat dat gevoerd wordt", klinkt het. "We begrijpen dat supporters een mening hebben, maar we leiden deze club altijd met de beste visie op lange termijn in het achterhoofd."

  "Arsène heeft een contract tot het einde van het seizoen. Een beslissing zal dan ook te gepaste tijde worden bekendgemaakt."