• home
 • video
 • pas verschenen

  Mings is 5 matchen geschorst na trap op hoofd van Ibrahimovic

  Ibrahimovic en Mings kregen het geregeld met elkaar aan de stok.

  Bournemouth-verdediger Tyrone Mings heeft van de Engelse voetbalbond een schorsing van liefst vijf speeldagen gekregen. Mings ging - al dan niet bewust - op het hoofd van United-spits Zlatan Ibrahimovic staan.

  Zlatan Ibrahimovic en Tyrone Mings vochten afgelopen weekend enkele stevige duels uit in de Premier League-wedstrijd. Mings plantte zijn voet - al dan niet bewust - op het hoofd van Ibrahimovic, die zich revancheerde met een elleboogstoot.

  Beide kemphanen worden op basis van videobeelden gestraft. Ibrahimovic kreeg gisteren een schorsing van drie speeldagen, Mings moet liefst vijf matchen op het strafbankje plaatsnemen.

  Mings wordt beschuldigd van gewelddadig gedrag, Bournemouth gaat in beroep tegen de sanctie.

  "Wij zijn als club erg teleurgesteld in de straf", schrijft Bournemouth op zijn website. "We kunnen niet geloven dat de FA oordeelt dat Mings' schuld bewezen is, terwijl er daar absoluut geen bewijs voor is."

  "We zijn er, rekening houdend met het karakter van onze speler, helemaal van overtuigd dat de botsing een ongeluk was. Mings krijgt onze volledige steun."